אנג'ליקה מציצה מבעד למראות

עם הגעתנו לאנג'ליקה, פגשנו מסעדה עם חלונות מחופים בקשתות- התאמה מלאה לקונספט הירושלמי העתיק, עם זאת כאשר נכנסנו פנימה, המודרניזציה שלטה בכל חלקה וחלקה במסעדה. הרצפה והקירות מצופים בדק חום ואחיד שמחמם את האווירה ונראה כאילו מלטף את הסועדים.


גיל אהרוני | 29.11.2018
אנג'ליקה.
בלב ליבה של ירושלים, סמוך למלון קינג דיוויד הידוע, שוכנת לה מסעדה עם הוויה קולינרית משלה. אנג'ליקה היא מסעדה מוכרת ורבת מוניטין, לא בכדי פוקדים את המסעדה סועדים רבים מכל טווח הגילאים; צעירים, הבוחרים לסעוד על הבר היוקרתי הסמוך למטבח הפתוח לעיני כל; משפחות, הבוחרות לחגוג אירועים משמחים סביב שולחנות עגולים עוטים מפות לבנות המשרים אווירה חגיגית, עליזה ומשמחת. אנג'ליקה מאפשרת ליהנות מערב עם גסטרונומיה משובחת ומדויקת להפליא שבה הכל מתוכנן עד הפרט האחרון.

עם הגעתנו לאנג'ליקה, פגשנו מסעדה עם חלונות מחופים בקשתות- התאמה מלאה לקונספט הירושלמי העתיק, עם זאת כאשר נכנסנו פנימה, המודרניזציה שלטה בכל חלקה וחלקה במסעדה. הרצפה והקירות מצופים בדק חום ואחיד שמחמם את האווירה ונראה כאילו מלטף את הסועדים. המראות הפנורמיות שעל התקרה מחברות את המטבח, הבר ושולחנות המסעדה למקשה אחת מיוחדת במינה - אמירה מפורשת המאפיינת מסעדה שאינה מסתירה כלום מעיני הסועד ודוגלת בקונספט : "הכל שקוף".

מלצר חביב ומזוקן בעל מבטא אמריקאי בולט, קיבל את פנינו, והפגין אדיבות ונימוס יוצאים מהכלל, תוך שהוא מגיש לנו את התפריטים. עברנו על המגוון הרב כפי שהוצג באופן נהיר. התייעצנו עמו טרם הגענו להחלטות קולינריות רבות משמעות שיחרצו את גורלה של סעודה זו. במקביל הגיעו המתאבנים, מזטים של ממרח זיתים, ממרח עגבניות ואיולי עם לחם חי חם ופריך מנוקד בגרעינים. אל שולחננו, באופן בלתי צפוי ומפתיע ביותר, הגיעה למפתן דלתנו, מנה שפתחה את הטיול הקולינרי שלנו "ברגל ימין", מדובר על במיה מטוגנת בציפוי טמפורה עם מטבל חלב קוקוס - מנה טעימה וייחודית מאוד. מלצר נוסף הציע לנו יין מתפריט היינות, בחרנו בקברנה פרנ'ץ של יקב פסגות- זן ענבים עדין וטעים מאוד שיוצר בלנד של טעמים פירותיים בפה. חייב לציין שהיין החליק בקלות בגרון.

אנג'ליקה.
אנג'ליקה. צילום: גיל אהרוני.
לאחר שהתוודענו למתאבנים של אנג'ליקה, שינינו פאזה ועברנו למנות הראשונות, פתחנו במנת ספריבס טלה המורכבת מגליז רימונים, איטריות מטוגנות, דלעת מקורמלת וסלטון של עלי מיקרון- צלעות הטלה המאופיינות ברמות שומן גבוהות העניקו למנה עומק רב לצד טעם מתקתק ומרתק של בשר רך ולא מונוטוני כלל וכלל. המשכנו למנת הטונה אדומה שכללה: אבטיח, מלון, טוביקו וואסבי, פילה ליים, עלי קארי, ביצת שלו, שזיף ירוק ואבקת פטל. זו הייתה מנה צבעונית, מרעננת, האבטיח והמלון התאימו, כמו חליפה מחוייטת, לדג הטונה האדמדם שניצב במרכז המנה.

הריחות והטעמים שעלו מן המנה העניקו תחושה של ישיבה אל מול הים. השילוב הכל כך יצירתי והמבריק שנעשה פה עם סוכריות קופצות הפך את המנה הזו מבחינתי למנת הדגל של אנג'ליקה בסעודת המלכים הזו.  

המשכנו לבחון את רפטואר המנות הראשונות של אנג'ליקה, מנת חזה ברווז בסיידר תפוחים זעפרן, קרם שורשים, תפוח גרנד סמיט, פרג טחון וקריספי קינואה, מודה שפחות אהבתי את המנה הזו בשל מרקמו של חזה הברווז שהיה מעומם ויבש, על אף שהרוטב שליווה אותו היה עשיר ומעניין מאוד.

עלינו ספירה למנות העיקריות, בחרנו 2 מנות הדורשות מיומנויות וכישורי שף: הראשונה, פילה בקר צרוב על הגריל - קרם בטטה סגולה, סוכריות פסטה במילוי דוקסל פטריות וכבד אווז, רוטב יין אדום ושאלוט, המפגש המרגש בין אווז ופטריות עטופים לתוך סוכרית פסטה לצד מדליוני פילה של בקר מזכים את אנג'ליקה בתעודת הצטיינות. הקונטרסט בין טקסטורה של רך לצד הקשה מצאה חן בעיני מדובר בהצהרת גסטרונומיה עילית לשמה. המנה העיקרית השנייה שנבחרה שהיא עילוי קולינרי בפני עצמו, אנטריקוט פירה תפוחי אדמה וחרדל צ'ימיצ'ורי של סלרי ועגבניות מקסיקניות ירוקות – מנה נדיבה, מוקפדת ומדויקת מאוד, סיבי הבשר איכותיים שעליהם נח בשלווה רוטב צ'ימיצ'ורי, הרגישו בפה מוצקים ועסיסיים. מנה חדה עם אופי ונוכחות הבאה לידי ביטוי בצבע וטעם בתוספת פירה שנימוח בפה.

אנג'ליקה.
אנג'ליקה. צילום: גיל אהרוני.
חיפשנו "משטח נחיתה" הולם לחתום את הארוחה המהוללת שלנו באנג'ליקה, בחרנו ב- 2 קינוחים שנראו לנו מעניינים ומרתקים לטעימה הראשון, ארטיק מגנום במילוי פיסטוק עם שוקולד שיצוק על יצירת המופת הזו. המנה לא מתוקה מדי ובכך, לטעמי, מצליח השף להעביר לסועד את כל המרקמים והמהות שבתוך המגנום, אפילו ג'יימס בונד היה מתמוגג מהמנה הכובשת והמוצלחת הזו. הקינוח השני היה בראוניז שוקולד – מגדל שוקולד עם מנעד רחב של טעמים ומרקמים מיוחד, שילוב של שוקולד ארומתי עם פירות ופיצוחים שמעניקים פריכות למנה מעל טראפלס שוקולד אפוי שעליו מתנוסס לו בגאון כדור עם מרקם קרמי מצוין.

לסיכום : אנג'ליקה, מסעדה למביני עניין, קשה מאוד לא להתאהב ולהתחבר למסעדה שחרטה על דגלה, שביעות רצון לקוח. הדבר בא לידי ביטוי בכל: איכות המזון, רמת השירות, השקט (אין מוזיקה) דבר המאפשר לסועדים לשוחח בניחותא. המסעדה שהוקמה ע"י זוג שפים מוצלחים: מרכוס גרשוביץ וארז מרגי לפני כעשור, הפכו את אנג'ליקה למסעדת שף מוכרת, יציבה ובעלת חוג לקוחות רחב שמקנה לסועד חוויה משולבת של כיף וביטוי עצמי נאותים.  

אנג'ליקה.
אנג'ליקה. צילום: גיל אהרוני.
למי מתאים: לכולם, במקום אירועים משפחתיים מיוחדים, בר כיפי ומפנק לצעירים עם יחס אישי.

טלפון:02-6230056.

שעות פתיחה: א'- ה' 16:30-12:30 – עסקיות; 22:30 -16:30 - תפריט ערב.

מבצעים: לחברי מועדון, הטבות בימי הולדת ונישואין.

מחיר ממוצע לאדם: 220 ₪.

כתובת : ג'ורג וושינגטון 4 ירושלים.

נגישות לנכים: מלאה (ישנם מס' מדרגות – אך יש מעלון).


תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת