כשתל אביב אוכלת, אי אפשר לסרב

סוף חודש מאי, אוויר נעים, לא חם מידי ולא קר מידי. בדיוק מזג האוויר שצריך בכדי ליהנות בפסטיבל האוכל שהעיר תל אביב מציעה לנו. להסתובב בין דוכני אוכל מדהימים של מיטב השפים בעיר ולבחור את הדברים הכי מיוחדים, הכי טעימים וכמובן שמצטלמים הכי טוב.


שרי כהן | 30.5.2018
תל אביב Eat 2018.
אוכל רחוב שמן וטעים הוא אחד הדברים היותר מהנים שיש. אז הפעם החלטתי להתפרע ולטעום מכל הבא ליד עד שהקיבה תסרב.

סוף חודש מאי, אוויר נעים, לא חם מידי ולא קר מידי. בדיוק מזג האוויר שצריך בכדי ליהנות בפסטיבל האוכל שהעיר תל אביב מציעה לנו. להסתובב בין דוכני אוכל מדהימים של מיטב השפים בעיר ולבחור את הדברים הכי מיוחדים, הכי טעימים וכמובן שמצטלמים הכי טוב.

פסטיבל האוכל "תל אביב Eat 2018" יתקיים ויתפרש על פני שלושה ימים, בימים שלישי-חמישי, 29-31 במאי 2018, בכל ערב החל מהשעה 18:00 בגן צ'ארלס קלור. דוכנים מפנקים ומנות מפתיעות, ממלוח ועד מתוק, בליווי של הופעות ומוזיקה טובה, כי מה צריך יותר מזה?

אז טעמנו הרבה מנות. מתחילים במנת שרימפס של מסעדת אריא. לחמנייה ממולאת בשרימפס קצוץ עם קרם לימון יפני ותערובת תבלינים פיקנטיים. בהמשך יתברר כי זו המנה המנצחת שלי! ממשיכים למנת צ'יז קייק, לחמנייה ממולאת בציז' קייק עם קונפיטורת פירות יער, מתוקה עם חמיצות מעודנת, בהחלט פתיחה מושלמת.

תל אביב Eat 2018.
תל אביב Eat 2018. צילום: שרי כהן.
משם הלכנו לדוכן מסעדת טאיזו עם באן ברווז, לחמניית באו ממולאת בשר ברווז מפורק ברוטב ברביקיו סיני וחמוצים. הבשר עשוי היטב, רך ונעים בלחמנייה מאודה וטרייה. יחד איתה, מגיעה מנת באטר צ'יקן, נתחי פרגית על הגריל, עגבניות, קארי ושמנת חמוצה. חריפה בטירוף אך משתלבת מצוין עם חמיצות השמנת שדואגת לאזן אותה.

ממשיכים לFood truck מסעדת פוקי, מנת הפוקי המדוברת , מכילה דג נא, סטיקי רייס ורטבים פיקנטיים, ארוחה שלמה בקערה. מנה קלילה של דגים נאים טריים בלבד, מנה מרעננת ומתאימה בדיוק למזג האוויר הנוכחי.

ואיך אפשר בלי מתוקים, הגורדוס זה בדיוק המקום לשחיתות של מתוקים. פיצת פנקייק מושחתת ומתוקה עם רוטב שוקולד חלב, מרשמלו מדורה ושערות חלבה, מוגשת במגש פיצה מפנק. איך לא חשבו על זה קודם?

לסיום קינחנו בשלושה אגרולים מטוגנים ממולאים בקינדר בואנו ברוטב שוקולד נוטלה ושוקלד לבן. שחיתות כבר אמרתי? מכאן כבר לא יכולנו להמשיך...

אז למי שעוד מהסס, תל אביב Eat 2018.

מאמרי מערכת