"כינור בכיכר" מסעדה ירושלמית

כינור דוד הוא מעין נבל המסמל את השלמות, אנשים משתמשים בתואר כינור דוד כדי לסמל משהו יוקרתי. אני לא נוסע תדיר לירושלים והיה לי חשוב להגיע למסעדה טובה לארוחת צהרים, הייתי בלא מעט מסעדות בירושלים, רובן מעולות שמשאירות בך זיכרונות וטעמים לשנים. מסעדה זה לא רק אוכל, זו החוויה שהשף והמקום מצליחים להטביע בך, כזו היא כינור בכיכר.


ששת - אהרון שצקין | 24.11.2018
קבב דגים
מסעדת הבשרים 'כינור בכיכר' ממוקמת בלב קומפלקס כיכר המוזיקה. כינור בכיכר, שנפתחה לפני כשנה, הפכה לאחת המסעדות הכשרות המדוברות בעיר. התפריט החדש, שנערך על ידי השף הירושלמי קובי קטני, מורכב ממנות ראשונות ועיקריות עשירות ומיוחדות עם נגיעות צרפתיות, המבוססות על המרכיבים הטריים והאיכותיים ביותר בשוק.
המיקום שלה מעולה, בלב כיכר המוסיקה, כאשר ממש ממול בחצר ניצב כינור דוד, נבל מזרקת מים ומסביב השולחנות עם המפות הלבנות ושאר המסעדות שיוצרות אווירה של כל יום חג. מי שנכנס פנימה יבין מה זו חגיגה קולינרית.

כינור בכיכר היא מסעדת שף אלגנטית ששמה דגש על מנות בשריות ומגישה גם דגים, סלטים עונתיים ולחמים שנאפים במיוחד לכבודכם. המסעדה מתפרסת על שטח גדול של 200 מ"ר שמחולק לשני חלקים, החלק הפנימי שמתאים לבילוי אינטימי והחלק הפתוח שצופה לעבר כיכר המוזיקה, שבה מתקיימות הופעות חיות בערבים ואז אין למצוא כיסא פנוי. יש כ -100 מקומות ישיבה בפנים עם כסאות בהתאמה אישית וספות יוקרתיות, בר משקאות רחב ומרהיב עם מיטב מותגי האלכוהול המובילים בעולם, בירות מקומיות ומיובאות מהחבית ועוד כ-40 מקומות בחוץ הצופים לבמה המרכזית ולאוויר של ירושלים ולאווירה.

והאוכל, דליקטס! התפריט מאוד רחב ומזמין וקשה לבחור לפעמים אפילו אם עושים שיעורי בית. מאחורי הסירים במטבח של המסעדה עומד השף קובי קטני שרכש מוניטין רב בניהול מטבח של מסעדה מצליחה באוסטרליה ובארץ בישל במסעדת "מוזה בהר". והאמת - אוסטרליה מבטיחה ניסיון בהכנת בשרים ובהחלט מצאתי את זה כאן. זאת ועוד, השימוש המושכל של השף בסו ויד מביא את המנות לפסגת הטעם והדיוק וזה בדיוק מה שחיפשתי.

חשוב לציין כי השרות במסעדה זו הוא לעילא ולעילא ולפי כל כללי הטקס, אבל הבקיאות של המלצרית במנות והיכולת שלי להתייעץ איתה מה להזמין ומאידך הפידבקים שהיא העבירה על חוות דעתי לשף בהחלט היו ראויים ובמקום.
ישבנו, הגישו לנו מים מינרלים ושתיה ואת לחם הבית, פוקצ'ה חמה ומטבלים: שמ"ז עם בלסמי ושחלות עגבנייה, טחינה וזיתים. זה לאתנחתא ולהתמקמות כדי להביט במקום, בטאבון האיטלקי, בבר, בתנועה, באורחים ובתפריט.

התפריט קשה! קשה להחליט מה לבחור, הכל קורץ ומפתה, וואו! להחליט בין שקדי עגל, פטה כבד, ספייר ריבס טלה לטורטליני שפונדרה היה קשה ואפילו צובט. אבל החלטתי טורטליני שפונדרה, החלטה אמיצה אבל מוצלחת מאוד, מסוג המנות שראשית מעוצבות שחבל לגעת ושנית שעוצמים את העיניים באכילה. המנה טורטליני במילוי בשר טלה מהשפונדרה, קונסומה בצל, פטריות מלך, יין אדום בהחלט ראויה לחמשת הכוכבים שהענקתי לה. 58 ₪.
המנה שרעייתי רשמה לעצמה וגם הזמינה הייתה קבב דגים (תערובת של דניס, מוסר, בורי וקוד) שהיא בעצם סוג של קציצת דג ולא ממש קבב שמכינים על האש או על הגריל. "קצת" נפלנו עם כוסברה שדי שולטת בתערובת ואינה רשומה, מאידך ההגשה עצמה והסלקים האדירים מסביב (תכין לי כאלו, היא אמרה), הפקאנים ועשבי התבלין או העלים נותני הטעם, הבצל החרוך ונגיעות הרטבים, הכל ביחד יוצר מנה מעניינת ומסקרנת. 56 ₪. מוסיקת הרקע ערבה ובכלל הישיבה נוחה, נעימה ומשדרת נינוחות והריחות שבוקעים מהמטבח זו בכלל חגיגה אחרת.

הייתי מכוון אסאדו, אולם בהתייעצות עם המלצרית החלפתי לשוק טלה מפורק - ראגו פטריות שונות, בורדולז עם תפו"א ראטה, אותו הזן ששפים שמבינים מגישים. כאן במנה הזו התחברו הניסיון האוסטרלי בבשר טלאים והידע בבישול צרפתי ברוטב הבורדולז המשגע. ההגשה והצילחות זו בכלל אומנות. יש במסעדה מנות עיקריות משגעות ותתקשו לבחור, אווז, ברווז, אנטריקוט ופילה ועוד אפילו נתח קוט דה בף של איזה 600 גרם בשר. ההמלצה שלי עד הטעימה הבאה – שוק טלה מפורק - 142 ₪.
רעייתי יותר שמרנית ואוהבת ללכת על בטוח: סטייק פרגית עם בצל, תפו"א אש, רוטב יין, כביכול מנה בנאלית לדעתי הכללית, אלא שכאן זה שונה ומתחיל בעיצוב: ההגשה כל כך יפה עם הברוקולי, פטריית המלך , תפוחי האדמה ועשבי התבלין שחבל לגעת, זה ממש ציור או פיסול. הסטייקים עשויים מדויק ביותר ומעניקים את החוויה שאתה מצפה ממסעדה ברמה גבוהה כזו. 88 ₪. קינחנו בטארט לימון מפורק מלא כל טוב וטעם, חמוציות, סבלה, גרניטה, שוקולד לבן וקרם לימון, משהו אדיר!! 49 ₪.

המסעדה נגישה לחלוטין.
יש עיסקיות משתלמות וטעימות.

כינור בכיכר – מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוזיקה, נחלת שבעה.
ימים א'-ה': 12:00-00:00
שעה אחרי יציאת שבת עד 00:00
כשרות מהודרת- רבנות ירושלים.
02-9944902


תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת