5 מסעדות הבשרים הכשרות המומלצות של חיפה רבתי

יצאנו לבדוק את הסטיגמה הקובעת שבשר כשר פחות טעים, ומצאנו 5 מסעדות בשרים כשרות שסותרות את האמירה הזו. 5 מסעדות שוויתרו על ההכנסות הגבוהות שמביאה השבת, אך בעליהן רואים ברכה בעמלם, ולא מצטערים על הבחירה.


יורם מארק-רייך | 5.7.2018
סינטה בר
אחלה פלטינום גריל
על הכביש הראשי שמחבר בין חיפה והקריות שוכנת מסעדת אחלה הגדולה והמרווחת. המסעדה מכילה כ-140 מקומות ישיבה במפלס התחתון ועוד כ-100 בקומת הארועים VIP. באותו מתחם ממש שכנו בעבר מסעדות אחרות שלא שרדו, אבל אחלה שוקקת ומלאה בסועדים, נראה שבעליה גילו את סוד ההצלחה: היד אינה קמוצה, הסלטים רעננים, המנות נדיבות (מאוד!), המחירים ידידותיים, הצוות גדול וזריז והאוכל טעים מאוד. קהל הסועדים מצביע ברגליים.

כל סועד מקבל לשולחן 20 סוגי סלטים מיד כשהוא מתיישב. לא מדובר בתירס מקופסה, אלא בסלטים מושקעים, שבמסעדות אחרות לא מגישים אותם בתור סלטי פתיחה, אלא חלקם מן הסתם מוצעים בנפרד ובמחיר הולם. וזה לא הכול, זה עובד בשיטת הריפיל, ברגע שצלוחית מסוימת מתרוקנת, היא תוחלף מיד בצלוחית מלאה. כל הטוב הזה עולה 35 ₪ בלבד לסועד, או 25 ₪ אם מזמינים גם מנה בשרית.

התפריט גדול מאוד ומציע סלטים, מרקים, תבשילים, דגים וגם שווארמה צמחונית שיחד עם המוני הסלטים, יכולה להוות פתרון אידיאלי למי שאינו אוכל בשר, כך שגם טבעונים יוכלו למצוא מה לאכול כאן. גולת הכותרת היא כמובן הבשרים. קצרה היריעה מלפרט, אבל הנה כמה דוגמאות: מגוון רחב של שיפודים, שניצל, המבורגר, נקניקיות, חזה עוף, קבבוני טלה, כבד עוף, סטייק אנטרקוט, מדליוני פילה, צלעות כבש וסטייק עגל. אנחנו נשנשנו מהסלטים הטעימים, אבל הקפדנו לעצור בזמן כדי לטעום גם מצלעות הכבש, שיפוד פילה בקר, שישליק כבש וקבבוני טלה. הלוואי והקיבות שלנו היו יכולות להכיל יותר מאלה.

מסעדת אחלה
מסעדת אחלה יורם מארק-רייך

בשר העופות כשר למהדרין, הבשר האדום הינו חלק בכשרות בית יוסף, המחמירה יותר. העלים הם חס-לט. גם קינוחים כשרים יש, והם מפתיעים לטובה.

ימי פעילות: א'-ה' 11:00-23:30 / יום ו' – סגור. שבת – שעה אחרי צאת השבת עד חצות.
עסקיות – אין.
גישה לנכים – יש, וגם שירותי נכים.
שד' ההסתדרות 157, חיפה. טל: 04-9999519

סינטה בר אקספרס – שער הצפון
קבוצת הסינטה-בר החלה את דרכה בחיפה ב-2003, וזכתה במוניטין מעולה ובהצלחה מסחרית. ב-2014 נפתח הסניף הכשר שלה בקניון שער הצפון (מתחם איקאה) בקריית אתא.

זוהי מסעדה בסגנון דיינר, עם אוכל כשר ומהיר. בצהרים מאכלסים אותה אנשי עסקים, הורים שאוספים את ילדיהם מבתי ספר וקופצים לארוחה זריזה, וכמובן – קהל מזדמן של הקונים בקניון שזורם לכל אורך היום. בערב מגיעים זוגות וקבוצות שיוצאים לבלות.

הסניף מכיל כ-120 מקומות, וניתן לערוך בו ארועים. הוא עוצב בהשראה אורבנית, והחיסרון שטמון בעצם מיקומו בתוך קניון שמייצר רעשי רקע והמולה אמור להפתר כבר בקיץ הנוכחי כאשר ייבנה סביבו קירוי שיאפשר בידוד ובידול.

התפריט שונה מזה של הסינטה-בר החיפאית, אך בין 5 המנות שכן זהות בתפריט אפשר למצוא את הביפבורגר האהוב של מסעדת האם. התפריט כולל מנות ראשונות, סלטים, פוקאצ'ות שיוצאות היישר מהטאבון שהגיע מאיטליה, לצד ביפבורגרים ומנות אחרות שהותאמו לתפריט הכשר. שף הקבוצה, רם לסרי, מגיע לעיתים תכופות כדי לייעץ ולוודא שהסטנדרט הגבוה נשמר.

מבין המסעדות הכשרות שפקדנו במהלך הסבב הזה, ושרובן לא כלולות כאן בהמלצות – הסינטה בר הכשרה הרשימה אותנו מאוד. גם בזכות השירות המקצועי, העיצוב, האלגנטיות, ובעיקר בזכות המנות הנפלאות שטעמנו - סלט אנדיב, חציל צלוי בטאבון, אנטרקוט חלק צלוי על גריל וסינטה עגל טרי.
סינטה בר
סינטה בר יורם מארק-רייך

ימי פעילות: א'-ה': 11:00 – 22:00, ו': 11:00 עד 16:00, מוצ"ש: עד 23:00
עסקיות: א'-ה': 11:00 – 17:00
גישה לנכים: יש. מעלית מגיעה עד לפתח המסעדה. שירותי נכים של הקניון יש בקרבת מקום.
קניון שער הצפון, מתחם איקאה, קריית אתא. טל: 04-6601234/5

BP – בורגר פלוס
ביסטרו פופולארי מאוד, שפועל משנת 2004 על הכביש המהיר שמחבר בין הקריות לחיפה, ושרבים עוצרים לאכול בו, ורבים אחרים מגיעים אליו במיוחד מהקריות ומחיפה. המסעדה מכילה 180 מקומות, כולל הבר וכולל מרפסת חיצונית. ניתן לערוך בקומת הגלריה אירועים קטנים עד 80 איש.

בתחילת דרכה התפריט היה על טהרת ההמבורגרים, אך לאורך השנים הוא התרחב מאוד. כיום מציע התפריט מגוון עשיר של בשרים, דגים ועוף, נתחי פריים מבשר אנגוס, מנות נודלס וסושי וגם בר אלכוהולי.

ב-2009 עברה המסעדה שינוי מהותי, כאשר הפכה להיות כשרה, בעקבות חזרתו בתשובה של הבעלים, יעקב כהן. לדבריו, היועצים הפיננסיים חששו מאובדן 40% ההכנסות שמביאה איתה השבת, אך הוא העדיף ללכת עם האמונה שלו ולשמחתו ההימור הצליח, וההכנסות אפילו גדלו.

המטבח פתוח, שכן המסעדה דוגלת בשקיפות מלאה בפני הלקוחות. בשנתיים האחרונות פועלת שם מעשנה מקצועית, וניתן לרכוש הביתה ספיישלים מהמעשנה, וגם בשרים במשקל ומוצרים שונים. התפריט כתוב בעברית ובאנגלית, ומפורט מאוד. מרבית המוצרים במסעדה הם כשרים למהדרין וקיים משגיח כשרות במקום.

ההמבורגר המסורתי עדיין מבוקש מאוד, אך אנחנו העדפנו להזמין מתוך התפריט, בהמלצת המלצרית את מנת הדגל שמציעה המסעדה, הנקראת 'פירמידת טעמים' (174 ₪). המנה כוללת 400 גרם בשר: סטייק אנטרקוט, פילה בקר, נתחי פרגית וכבד אווז, כשהם מונחים על קרם תפו"א ועם תוספת לבחירה.

BP בורגר פלוס
BP בורגר פלוס יורם מארק-רייך


שעות פעילות: א'-ה': 11:30 עד אחרון הלקוחות. ו': 11:30 עד שעתיים לפני כניסת השבת.
עסקיות: א'-ד': מוגשות לכל אורך היום, ה': עד 19:00.
עסקיות צהרים: א'-ו': 11:30 – 17:00.
גישה לנכים: יש. וגם שירותי נכים.
שדרות ההסתדרות 157, חיפה. טל: 04-8721988

אל גאוצ'ו
רשת מסעדות גריל דרום אמריקאי, שפועלת בישראל משנת 1982. הסניף החיפאי פועל כבר 29 שנים, עובדה ההופכת את אל גאוצ'ו לאחת מהמסעדות הוותיקות בחיפה.

המסעדה נמצאת ברחוב עם הנוף הכי יפה של חיפה. רבים עוצרים שם כדי להשקיף על מפרץ חיפה והנוף המדהים שנשקף משם. ממש ממול וגם בקרבת מקום פועלים כמה בתי מלון גדולים, כך שלא מעט תיירים עושים את דרכם למסעדה.

לפני כארבע וחצי שנים עברה המסעדה ממשפחת קולנברג לידי שני חברי ילדות שלמדו יחד בישיבה תיכונית ושירתו יחדיו בצבא – איתי שמילה ושרון בן הרוש. שמילה מסביר כי הכשרות משחקת תפקיד חשוב כשמדובר במסעדת בשרים: "מספיק שיש אדם אחד ששומר כשרות במשפחה, בחבורה או בקבוצת העובדים שרוצה לחגוג, כך שכולם מיישרים איתו קו ומחפשים מקום כשר, כדי שגם הוא יוכל לאכול".

הנשק הסודי של אל גאוצ'ו הינו הגרילמן הוותיק מאוד, עומר הוגו גלבן, שמהווה אטרקציה בדרך טיפולו בבשר ורבים מקרב האורחים הנציחו אותו במשך השנים במצלמותיהם.

התפריט הוא על טהרת האוכל הארגנטינאי, כולל התפאורה, האווירה, הניחוחות והבשרים. מורגש חסרונם של סלטים בתפריט, אבל קרניבורים ימצאו בו אפשרויות רבות. מנות מומלצות: צלע שלמה של אסאדו מיושן; צלעות טלה; אנטרקוט עם עצם פריים ריב מיושן. אנחנו טעמנו שקדי עגל (150 גרם, 69 ש"ח) שהיוו אכזבה, מרק עדשים (32 ש"ח) שהיה מצוין, צלעות טלה (350 גרם, 144 ש"ח) לפי המלצת הצוות ובאמת היו נהדרות, ואסאדו עגל חלב (400 גרם, 119 ש"ח), שהוכיח שגם בשר כשר יכול להיות טעים ביותר.
אל גאוצ'ו
אל גאוצ'ו יורם מארק-רייך

ואגב, מומלץ להיכנס אל אתר הרשת, אל קטגוריית ה"שאלות ותשובות", שם תמצאו עשרות מתכונים ותשובות לשאלות הגולשים בכל הנוגע לבחירת בשרים, טיפול בהם והכנת מטעמים מהם. אנשי אל גאוצ'ו אומרים כי הסוד נמצא בבחירת נתחי הבקר, חיתוכם, יישונם במקררים מיוחדים וצלייתם הייחודית על גריל פחמים, אשר מלטף את הבשר בארומה הייחודית להם.

המסעדה עברה לאחרונה שיפוץ כללי בעלות גבוהה, והיא יפה ומזמינה מתמיד. פוקדים אותה, כאמור, תיירים רבים, וגם משפחות, עובדי גופים גדולים, זוגות רומנטיים ועוד. ניתן לערוך בה ארועים "עם בשר" של עד 150 אורחים.

שעות פעילות: א'-ה': 12:00 – 23:00, ו': 12:00 עד שעה לפני כניסת השבת. מוצ"ש: בחורף – החל משעה אחרי צאת השבת ועד חצות. בקיץ – סגור.
עסקיות: א'-ה': 12:00 – 15:00 – ארוחה מלאה במחיר מנה עיקרית.
גישה לנכים: אין כניסה פורמלית, אך ניתן להיכנס דרך כניסת הספקים. שירותי נכים – יש.
יפה נוף 120, חיפה. טל: 04-8370997

RUBEN
קצת היסטוריה: כריך הרובן עלה ארצה מאמריקה. אך, למעשה, הוא עצמו היגר לשם עם גל היהודים שהגיעו לניו יורק ממזרח אירופה. כבר בשנות ה-20 של המאה הקודמת יכולתם לתקוע ביס בריא בכריכי רובן שהוצעו במעדניות איכותיות בשכונות המהגרים. שם נהגו לכבוש את חזה הבקר בתהליך ארוך ומוקפד, לבשל ולעשן אותו. את ה'קורנביף' נהגו להגיש חם, ולהערים פרוסות בשר עד שהכריכים הגיעו לממדי ענק. וכך גם התורים שהתארכו להם מחוץ למעדניות.

לכאורה, מדובר בכריך די פשוט שמשלב לחם טרי, הרבה בשר ורוטב, אבל מי שכבר טעם את הכריכים של רובן מבין את ההבדל.

הסניף של רובן במרכז הכרמל נפתח לפני שנים אחדות. הוא אינו גדול. 9 שולחנות, שחלקם על המדרכה, ומאפשרים ישיבה של 2-4 סועדים כל אחד. אך לא מעט לקוחות מגיעים לקחת טייק אוויי, וגם המשלוחים משוגרים לדרכם בזה אחר זה.

בגלגולו הראשון הציע הסניף רק שני סוגי בשרים. אומנם טעימים מאוד, אבל ההיצע היה קטן מדי. מאז שעברה המסעדה לידי הזכיין הנוכחי היא מציעה תפריט עשיר עם מנות ראשונות (כרובית מצופה, פורטבלו קראנץ', פורטובלו טאואר, נקניקיות צ'וריסוס, כנפיים, שקדי עגל, סלט ירוק, סלט אסיאתי, סיגר ועוד), מבחר גדול של כריכים ושל בורגרים, מנות בצלחת (שניצל, עוף אסיאתי, חזה עוף בגריל ועוד), וגם אופציות לצמחוניים שבחבורה (כרובית שרופה, בורגר עם קציצת סלק, פורטובלו שניצל ועוד).

אנחנו הזמנו כבד אווז על קרוטון כמהין בקרם לוטוס (100 גרם, 79 ש"ח) שבהחלט שווה את המחיר לדעתנו, פורטובלו קראנץ' בציפוי פנקו (29 ש"ח) שהגיעו קצת יבשושיות ומאכזבות, טריפל מיקס (200 גרם רובן, הודו ואווז בג'בטה, 42 ש"ח) טעים ביותר, וניו יורק רובן דלי (220 גרם של קורנביף עסיסי בג'בטה, 49 ש"ח), מנה שאהבנו ושהצדיקה את 30 השעות בה בילה הבשר בבישול.
כבד אווז
כבד אווז יורם מארק-רייך


ראוי לציין שהעובדים ברובן הכינו את המנות אל מול עינינו, מעבר לדלפק, וכולם הקפידו לחבוש כפפות דקיקות בעת הטיפול באוכל ושמרו על ניקיון ואסתטיקה.

שעות פעילות: א'-ה': 11:00 – אל תוך הלילה, ו': 12:00 עד שעה לפני כניסת השבת. מוצ"ש: מצאת השבת ועד 1:30.
עסקיות: א'-ה': 11:00 – 17:00.
גישה לנכים: בערך. אם מצליחים לעבור מדרגה נמוכה אחת. שירותי נכים – אין.


שד' הנשיא 131, מרכז הכרמל, חיפה. טל: 04-6208584


מאמרי מערכת