חדשות האוכל של מפה

תפריט קיץ חדש במסעדת פופינה, תערוכת גולגולות בדייגו סאן, גלידות בטעמים ישראליים בשקד אקספרס, סיור לילה בשוק הכרמל, סניפים חדשים לרשת ווק אווי, שעה שמחה בבאנז, קיץ טרופי ברשת קמפאי סטריט ווק ועוד. טור חדש באתר שיקבץ את כל מה שחדש והדברים הכי טעימים שיקרו בשבוע הקרוב.


מערכת מפה | 12.7.2018
טרופיק טפיוקה קוקוס ומלון ברשת קמפאי סטריט ווק
תפריט חדש במסעדת דוד ויוסף

השפים דודו אלמקיאס ויוסי שיטרית ממסעדת דוד ויוסף מגישים תפריט קיץ חדש שיעורר לכם את כל החושים.

מטבח המסעדה מתאפיין כמטבח ים תיכוני עם נגיעות מהעולם, בדגש על חומרי גלם מקומיים, טריים ואיכותיים. בתפריט החדש ניתן למצוא: סשימי טונה, טאבולה, דובדבנים, צנוברים, טחינה לבנה ודבש 72 ש"ח; הביצה המושלמת, פנקו ופרמזן, קציפת תירס וסויה, אבקת פטרוזיליה ושמן כמהין לבנות 56 ש"ח; סיגר גבינות וארטישוק , פרוסות פילה בקר נא וסחוג ירוק 78 ש״ח; ניוקי ובוראטה, פסטו רוקט, יין לבן, חמאה, שום ועירית קצוצה 82 ש״ח
סשימי טונה
סשימי טונה צילום: אפיק גבאי

יום שישי ה- 13 בדייגו סאן

דייגו סאן, בר האוכל הלטינו אסייתי חוגג את יום שישי ה – 13 ומקיים תערוכת גולגולות בכיכובם של כ-40 אמנים מתחומים שונים: גרפיקאים, מעצבים, מקעקעים, אמני גרפיטי ועוד.

כל אמן קיבל רפליקה של גולגולת בגודל אמיתי, יציקת גבס במשקל 450 גרם, והתבקש לייצר איתה את כל מה שעולה על רוחו. בתערוכה המדוברת יוצגו ליום אחד 40 הגלגלות הצבעוניות, לצד מבחר קוקטיילים קפואים מבית טקילה "אל-חימדור" ומנת הספיישל טאקו אל פסטור.

בגזרת הDJ'S ינגנו amitz ו playingolfs- האוס ודיסקו.
טאקו אל פסטור בדייגו סאן.
טאקו אל פסטור בדייגו סאן. צילום: בן פלחוב
תפריט קיץ חדש במסעדת פופינה

מסעדת פופינה של השף אוראל קמחי מוסיפה לתפריט מנות קיץ וקוקטיילים חדשים.
בין המנות החדשות ניתן לראות מנות כמו בר ים מאודה – כרוב בלאדי צלוי, אורז אסור, פטרוזיליה, רוקט וגבינת מנצ'גו 138₪. סלט ירוק קייצי - אנדיב סגול, סלנובה, תפוח עץ כבוש, גזר, פקאן קלוי, גבינת גרגרנית יוונית, שמן זית וליים 64 ₪. וקינוחים חדשים כמו למשל טארט יוזו ופירות יער עם קולי פטל, מרנג וגלידת מנגו 52 ₪ ועוד.
טארט יוזו ופירות יער פופינה
טארט יוזו ופירות יער במסעדת פופינה צילום: חיים יוסף
תפריט קיץ חדש בוויסקי בר מוזיאון בשרונה

הוויסקי בר מוזיאון בשרונה משיק תפריט קיץ הכולל מנות וקוקטיילים חדשים. בין המנות החדשות בתפריט : סלט אה-לה-רומנה ארטישוק ועגבניות צלויים, ארוגולה בצל שרוף ושקדים 48 ₪ פרגית קראנץ' פרגית שחורה, בטטה מדורה, קרם סלרי 78 ₪ אסאדו על העצם 500 גרם של נתח אסאדו בבישול ארוך בגלייז ברביקיו וויסקי 120 ₪ וויסקיפי סופלה שוקולד קציפת חמאת בוטנים, שטרוייזל קקאו בייגלה וגלידת נוצ'לה 48 ₪.
בין הקוקטיילים הקייצים : Pina-Co-Whiskey גרסת הקולדה המרעננת – וויסקי, קוקוס, אננס ולימון 48 ₪ Cardamom Sour קוקטייל קיצי ומרענן שמשלב וויסקי, לימון, אגסים והל 52 ₪.
סלט א-לה רומנה
סלט א-לה רומנה בוויסקי בר מוזיאון צילום: אנטולי מיכאלו
טעמי גלידה קייצים בשקד אקספרס

גלידריית שקד אקספרס בשוק הפשפשים משיקה טעמי גלידה ישראליים מפתיעים במיוחד לדוגמא : גלידת כנאפה טחינה ושומשום, גבינת עזים עם שערות קדאיף, סורבה אבטיח עם נגיעות בולגרית, סורבה סברס, גלידת מלבי. ניתן יהיה למצוא ליין של גלידות טבעוניות כגון: סורבה שוקולד מריר; פיסטוק חלווה; חמאת בוטנים ושבבי שוקולד ועוד.

בנוסף הגלידריה משיקה גלידות עם נגיעות אלכוהול כמו: לימונענע עם עראק; קמפרי אשכוליות; ג'ין טוניק ועוד.

מחירים: חצי ק"ג – 44 ₪ , 1 ק"ג – 88 ₪ 16 ₪ מנה קטנה; 22 ₪ מנה בינונית; 26 ₪ מנה גדולה
גלידריית שקד
גלידריית שקד צילום: יפעת קירשנבאום ארן
תפריט אוכל חדש בבר בא טוב בהוד השרון

בימים אלו משיק השף אוהד אמזלג תפריט אוכל חדש ל'בר בא טוב' בהוד השרון.

התפריט כולל מבחר מנות אוכל רחוב משודרגות כמו: טחינה משוואיה טחינה הר ברכה עם סלט משוואיה, לימון כבוש, אריסה ושמן זית 29 ₪; עראייס טוסט קבב טלה מהמטבח הערבי מוגש עם סלט ירקות קצוץ וטחינה 42 ₪; פיתה על הגז אנטריקוט, עגבניות שרופות, ביצת עין, פטרוזיליה, טחינה ולימון כבוש 34 ₪; הבורקס של גאיה תבשיל מנגולד עם בשר טלה, טחינה וחמוצים 45 ₪ ועוד.
עראייס
עראייס בבר בא טוב צילום: יח"צ
קיץ טרופי חדש ברשת מסעדות קמפאי סטריט ווק

רשת קמפאי סטריט ווק משיקה מנות ושייקים עם ניחוחות טרופיים אסייתיים שיוגשו בכל סניפי הרשת עד סוף הקיץ.

בין המנות הקיץ החדשות ניתן מצוא מנות כמו מנת סלמון פוריקאקה רול - במילוי סלמון טמפורה ג'ינג'ר, מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק עטוף בסלמון קצוץ עם קרם וואסבי, ליים ושבבי פוריקאקה פריכים 44 ₪, סלט יאם מה מואנג - סלט מנגו בוסר עם דג פריך, אגוזי קשיו, עגבניות שרי, צ'ילי, בצל סגול וירוק, בזיל תאילנדי, כוסברה וקריספי שאלוטס ברוטב נאם פלא, ליים וליימון גראס 42 ₪ מנת קינוח טרופיק טפיוקה קוקוס ומלון - פניני טפיוקה בקרם קוקוס אינדונזי, כדורי מלון ולונגן, מנגו באבלס, קראמבל קוקוס ורוטב פסיפלורה 29 ₪ ועוד.

בתפריט השייקים החדש ניתן למצוא שייקים כמו: לאסי - בננה, פקאנים, בוטנים, חלב קוקוס ומי סוכר; פיליפינית - למון גראס, פסיפלורה, אפרסק, פירות יער, חלב קוקוס ומי סוכר; גאיה - אפרסק, ג'ינג'ר, נענע, לימונדה, סאוור, תפוז ומי סוכר; גיישה - חמוציות, פירות יער, אפרסק, מונין קיווי, פסיפלורה, מי סוכר וחליטת תה אדום 21 ₪.
סלמון פוריקאקה קמפאי סטריט ווק
סלמון פוריקאקה בקמפאי סטריט ווק ספיר קוסא
סיור בשדות חומוס עם "החומוס של ג'ינג'י"
רשת החומוסיות "החומוס של ג'ינגי" מזמינה אתכם לסיור בשדה חומוס בקיבוץ עינת שם גדל החומוס מסוג זהבית הנפוץ בארץ. במסגרת הסיור המתאים לכל המשפחה תוכלו לראות מקרוב שדות חומוס טרי ולטעום מחומוס ג'ינג'י! להרשמה לסיור יש לתאם מראש.
החומוס של ג'ינג'י
החומוס של ג'ינג'י צילום: יח"צ
סקיתומרקט - פסטיבל הקיץ הגדול של בית שאן

בימי חמישי בחודשים יולי אוגוסט ייתקיים פסטיבל סקיתומרקט ברחבת הסראייה בעיר העתיקה בבית שאן. הרחבה תתמלא בכל טוב העיר ובמרכז - האוכל: מנות ממטבחי עמים שונים שמבשלות "המאמות" של העיר. כל אחת והאוכל שהיא מביאה מבית אמא - מרוקאי, טריפוליטאי, ממולאים בלקניים, יווני, בולגרי, פרסי, הודי, מתוקים הונגריים ועוד. (יש גם טבעוני, גם ללא גלוטן), ארוחות שילדים אוהבים.

בנוסף יהיו אמנים מקומיים שיציגו את יצירות האמנות שהכינו בשנה האחרונה ותכשיטים מלאי חן ויופי, דוכני יצירה ומתקנים מתנפחים לילדים. הופעות רחוב יחכו בכל פינה ומאפרות יציירו ציורי פנים למשפחות המטיילות. במתחם כולו ינגנו DJ's נהדרים ובכל לילה הופעה סוחפת בסגנון אחר: פיאסטה לטינית עם לילה מלקוס וחגיגה ישראלית לצלילי ארץ ישראל השמחה עם שולה חן וגבי ברלין, להקת אוברטון שתחזיר את הביטלס להופעה אחת בעמק וחפלה מזרחית אותנטית עם להקת שפתיים. את הפסטיבל כולו ילוו מבשלות בוטיק וסיידרים להשלמת החגיגה.

הכניסה לפסטיבל חופשית! ימי חמישי, יולי-אוגוסט 2018, בין השעות 18:00-23:30,
סקיתומרקט בבית שאן
סקיתומרקט בבית שאן צילום: באדיבות עיריית בית שאן
שעה שמחה בבאנז
מסעדת באנז בתל אביב מציעה 30% הנחה על כל התפריט בין השעות 15:00-19:00 ליושבי המסעדה.

באנז, בבעלותו של השף רועי סופר (לשעבר בינדלה) מציעה מגוון של מנות: באנים במילויים שונים- עוף, בקר וטופו בשילוב שתייה וצ׳יפס 49 ש״ח; סלט עוף/טופו ואטריות שעועית 39 ש״ח; קערות אורז- טורי קאצו, פאד קארפו עוף/בקר 39-47 ש״ח
באנז
באנז צילום: אנטולי מיכאלו
חוויה קולינארית לילית בשוק הכרמל וכרם התימנים.
מאסטרשוק Master market מציעה חוויה קולינרית לילית חדשה, מתובלת בטעמים חדשים, אלכוהול משובח וסיפורים מהשכונה. הזדמנות אחרונה לחוות את השוק במראותיו האותנטיים לפני שיפוצו.

בסיור הלילי נצא יחד לחוויה קולינרית, נכיר את דוכני אוכל הרחוב בשוק, נסייר בכרם התימנים, נכיר את הבתים המיוחדים בה, וציורי הגרפיטי המרהיבים "ונרכל" על אנשי השכונה. הסיור יעבור דרך חמש מסעדות מובילות בשוק הכרמל, נטעם בירות בוטיק ישראליות וכמובן נשתה יינות בוטיק מיקב שאטו דה גליליי חופשי וללא הגבלה. משך הסיור שעתיים וחצי. נטעם שווארמה בפיתה, עראיס, סביצ'ה/קרפצ'ו דג טרי (משתנה), חומוס מסבחה ופיתות בעבודת יד, ג'ונאם מתוק, נשתה קוקטייל ערק תימני, וקוקטייל וודקה עירקי. מחיר לאדם 270 שקלים.
סיור קולינרי לילי דוכן ג'ונאם
סיור קולינרי לילי דוכן ג'ונאם צילום: תומר אלקלעי

רשת אוכל הרחוב האסיאתי "Wok A Way" פותחת שני סניפים חדשים

הרשת האסייתית המהירה, המונה כיום 9 סניפים, משיקה בימים אלו שני סניפים חדשים, והפעם – במגדלי ב.ס.ר, מרכז העסקים של בני ברק וב- Airport City שבקריית שדה התעופה. שני הסניפים יציעו ארוחת צהריים חמה ולא פחות חשוב מהירה. קהל הלקוחות יוכל לשבת לאכול במקום או ליהנות משירות משלוחים.

ב- Wok A Way מציעים לסועדים להרכיב בעצמם את המנות שלהם עם חומרי הגלם והטעמים האהובים עליהם, בשלושה שלבים: בחירת בסיס (אטריות/אורז), בחירת תוספת (ירק/בשר/עוף) ותיבול ברוטב אהוב.

בין המנות תוכלו למצוא: פאד תאי- אטריות אורז ארוכות, רצועות עוף, גזר, ביצה טרופה, נבטים סיניים ובצל ירוק. ברוטב תאילנדי מסורתי, כוסברה,בוטנים ופלחי לימון. מחיר: 42 ש"ח המנה הכתומה- אטריות ביצים, רצועות עוף, שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, בזיליקום, בצל לבן ובצל ירוק. ברוטב קארי אדום, חמאת בוטנים, קרם קוקוס ובוטנים מעל. מחיר: 42 ש"ח קריספי סלמון- אורז מקופץ עם קוביות סלמון בטמפורה, גזר, פלפלים בצבעים, צ'ילי, בצל ברוטב צ'או. מחיר: 42 ש"ח
פאד תאי בווק אווי
פאד תאי בווק אווי צילום: אנטולי מיכאלו
מאמרי מערכת