שיראטויה, מסבאה יפנית בלב תל אביב

בלי ששמנו לב נפתחה בלב העיר הלבנה איזאקיה יפנית כזו שתגרום לכם להתאהב. אם אתם חובבי סאקה ומנות מהמטבח היפני, זה המקום בשבילכם.


מעיין נדיר | 24.11.2018
שיראטויה
מי שגדל בתל אביב של שנות התשעים אולי זוכר את השם טאקטמרו, היפנית הראשונה של תל אביב שקמה בתחילת העשור ואילו לקראת סוף העשור בשנת 1999 נולדה אונאמי. השם שעמד מאחורי 2 המקומות הללו הוא אלי גרוסמן. איש מלא תשוקה למטבח היפני עם לא מעט זיכרונות.

איזיקיה#שירטויה#נחלתבינימין57

A post shared by דפנה לוינסון (@dafnalevinson7) on


שיראטויה (שיראטו: העיר הלבנה. יה: מטבח) נולדה לפני כמעט שנה על חורבות מסעדות כתית והמזללה בנחלת בנימין. המסעדה היא בעצם איזאקיה (בר אוכל יפני) ואכן החוויה בחלל המרכזי היא יותר של בר ואילו בחדרים הפנימיים החוויה תהיה יותר מסעדתית. התפריט במסעדה רחב וכל אחד יוכל למצוא את עצמו במנות הפתיחה הקרות או החמות, שיפודי היקיטורי שנצלים על גריל פחמי במבוק, מטוגנים, מנות מגריל הרובטה, מרקי הראמן או מבחר הסושי.

הבר בשיראטויה
הבר בשיראטויה צילום: יח"צ
בערב חמישי, המסעדה היתה מלאה ואלי הבעלים, התרוצץ במהלך כל הערב משולחן לשולחן, מזג סאקה והתעניין בהנאת הסועדים השונים.

את הערב פתחנו ב-2 קוקטיילים משובחים האחד האנה קאפה מינטו על בסיס ג'ין והשני אואישי על בסיס יוזו סאקה וג'ק דניאלס דבש.

לפתיח הגיעה מנה מתוך תפריט הספיישלים, סלט אנדיב וקלמרי שכלל פלחי תפוז, משמש מיובש, סלנובה, שעועית ירוקה ואספרגוס. הרוטב כלל חומץ אורז, מירין ומעט מיץ הדרים. סלט קליל וכיפי לפתיחת הערב.

לאחר מכן מנה שהפתיעה בטעמיה המעושנים איבריאקו קרים צ'יז, צנון יפני שמעשנים במקום עם גבינת שמנת ופירורי אפונת וסאבי.
איבריאקט קרים צ'יז
איבריאקט קרים צ'יז צילום: יח"צ

טומורוקושי ני קאקיאגה, תירס מתוק בטמפורה, מנה שהזכירה לנו ארוחת ערב זריזה בבית ולאחר שיחה עם אלי הבעלים, התברר לנו שזהו מקורה, ארוחת ערב בפרבר יפני בה הוא טעם את המנה ולקח לו מספר חודשים לשחזר כאן בארץ. אני מצאתי את המנה נחמדה ובעיקר מתאימה לנשנוש ליד האלכוהול.

נאסו מיסו, חציל צלוי עם פירות ים, ברוקולי וצ'ילי. החציל היה פריך בחלקו החיצוני וחפרנו פנימה לתוך בשר החציל הרך והעסיסי. השילוב עם פירות הים והברוקולי היה שונה מהשילובים הרגילים שנמצא במסעדות העיר והיה טעים.
נאסו מיסו
נאסו מיסו צילום: יח"צ
סוקיאקי, פרוסות סינטה דקיקות על הגריל, פטריות, אטריות תפוח אדמה וטופו מטוגן בסויה וסאקה. פרוסות הסינטה היו מעט אנמיות אך המנה עצמה היתה טעימה. אטריות תפוח האדמה היו נגיסות והשתלבו עם פטריות השיטאקי ושימג'י במנה וכמובן שעם רוטב הסויה וסאקה.

יקיטורי מומו ויקיטורי גיו קושי, שיפוד פרגית ושיפוד אנטריקוט, הפרגית הגיעה בליווי טוגראשי, תבלין יפני חריף מסורתי והאנטריקוט הגיע בליווי פלח לימון. הגריל נתן טעם מעט חרוך לבשר, מה שאני אהבתי.
שיפודי יקיטורי
שיפודי יקיטורי צילום: מעיין נדיר
טאקה מאקי, רול מאקי עם טונה אדומה. האורז תובל נכון ולא היה מתוק מדי. היחס בין כמות האורז לבין כמות הדג היה מושלם.
טאקה מאקי
טאקה מאקי צילום: מעיין נדיר
צ'יקן נאנבאן, פרגית פריכה בליווי סלט כרוב ורוטב טרטר. תערובת הציפוי של הפרגית היתה מעט קמחית, טבילה ברוטב שיפרה את הביס והשילוב עם סלט הכרוב היה טעים. על קינוח כבר ויתרנו מפאת חוסר מקום.

לסיכום החוויה בשיראטויה היתה טובה, האוכל מעניין וטעים ומביא את המטבח היפני לתל אביב מעבר לסושי או ראמן שכולם כבר מכירים.

לא כשר

שעות פתיחה: ב' עד שבת בין השעות 12:00 עד 15:00 ומ-18:30 עד חצות

כתובת: נחלת בנימין 57, תל אביב

טלפון: 0723948133

נגישות לנכים: ישנה מדרגה בכניסה אך הצוות מוכן לעזור


תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת