ג'ונסי גרדנר- הפתעה ירוקה בלב האורבני

האסוציאציה של "תל אביב" היא משהו סואן, עם בניינים גבוהים, מכוניות רבות בכבישים, והמוני אנשים שהולכים לכל כיוון. המילה "גן ירוק" היא לא בדיוק הדבר הראשון שאנו חושבים עליו בהקשר הזה, ולכן ג'ונסי גרדנר היא הפתעה נעימה, וגם טעימה.


שוש חזן גרינברג | 16.10.2018
צלחת דגים כבושים
אזור נחלת בנימין תמיד הומה אדם וממש בליבו יושב הגן של הגנן הטעים באזור- ג'ונסי, שלמרות שיש לו שם של פיראט, הוא בעצם מארח בכמה חללים, חלקם מקורים וחלקם פתוחים לבריזה ולכל הירוק מסביב, שכולל עצים, פרחים וצמחי תבלין.

כשמגיעים בשעות הבוקר מוצאים תפריט ארוחות בוקר, כולל הפתעות כמו "ארוחת בוקר אנגלית" שכוללת בין השאר נקניקיות עגל וגם כוס בירה, כי למה לא בירה בבוקר בעצם? , או "פנקייק שחיתות" שנותן את ה"בוסט" האנרגטי שצריך בשביל בוקר (ואיך אפשר לא לחייך כל היום אחרי דבר כזה?).

עוד ניתן למצוא בשעות הבוקר גם שפע של תיירים שמגיעים לאזור ומשמחים את האווירה בבליל של שפות שונות, כך שבקלות ניתן לחשוב שאנחנו באחת הבירות האירופאיות ולא בתל אביב.

בשעות הצהרים התפריט מתחלף ומציע מגוון רחב של מנות מכל הסוגים – כריכים, סלטים, מנות בשר, מנות ילדים, פסטות וקינוחים, כך שלא משנה מידת הרעב שלכם, החל מ"אני רק אטעם משהו קטן" ועד "רעב כמו זאב", תוכלו למצוא משהו טעים לאכול.

לצד המנות יש גם תפריט אלכוהולי של יינות , משקאות חריפים וקוקטיילים כך שאפשר גם לשבת על דרינק, אם בדייט רומנטי או בדרך לבילוי, לנשנש משהו ליד וזהו, מסודרים.

אנחנו הגענו בשעת ערב מוקדמת, עברנו בכמה צעדים ממדרחוב נחלת בנימין לתוך הגן, התלבטנו אם לשבת באחת מפינות ה"זולה" או ליד שולחן וקיבלנו להתרעננות ברד אבטיח חמוד כדי להכנס לאווירה.

מעיון קל בתפריט גילינו שיש מנות עבור כל סוג תזונה- מנות צמחוניות, טבעוניות, מנות נטולות גלוטן (עם סימונים מיוחדים בתפריט) , וגם מבחר גדול של מנות למי שמעדיף פחות פחמימות.

עד שיגיעו המנות פתחנו בכוס יין אדום לפי המלצת המלצרית, ובקוקטייל "מוחיטו" קלאסי על בסיס רום (אפשר גם וודקה).

טעמנו שלוש ממנות הפתיחה – "אנטיפסטי שוק" - ירקות צלויים ברוטב בלסמי ואגוזי מלך, "צלחת דגים כבושים" – סלמון גרבלקס, מטיאס כבוש, תפוח אדמה צלוי, שמנת חמוצה, בצל סגול, סומק ולחם קלוי, ו"סלט גלית" – שכלל רוקט, בצל ירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, חמוציות ובוטנים. הטריות ניכרה בכל שלושת המנות, וגם בלחם שהגיע בסלסילה ונושנש כמו שהוא עוד לפני שעשיתי ממנו כריך דגים, בצל ושמנת.

מבחר ירקות נאה שניצלו ועוטרו בבלסמי עדין היו התחלה מצויינת, הדגים הזכירו לי את בית סבתא (מינוס הנשיקות עם שפתון אדום עז) והשתלבו מצוין עם האלכוהול, והסלט עזר לי קצת להשקיט את המצפון עם הרבה ירק טרי ותיבול עדין, מסוג הסלטים שאני תמיד אוהבת לאכול אבל מתעצלת להכין ושמחה שמישהו אחר מכין לי ועוד בצורה מצויינת.

בתפריט העיקריות כאמור יש מבחר של מנות בשריות וצמחוניות, אנו בחרנו שתי מנות בשריות, האחת "נקניקיות עגל" שמוגשות בדרך כלל עם תפוחי אדמה, אבל אנו ביקשנו לקצץ בפחמימות וקיבלנו אותן עם ירקות ליד, כמובן עם כרוב כבוש וחרדל, והשניה היתה המלצת המלצרית – "סיניה" – חציל קלוי ועליו הר של בשר מתובל, טחינה, עגבניה שרופה, בצל ופטרוזיליה. חלה קטנה ליוותה את המנה לניגוב כל שארית רוטב.

אין לי מושג מיהו "אלן" שעל שמו קרויות הנקניקיות בתפריט "נקניקיות עגל של אלן" אבל אלן יודע/ת את העבודה מכיוון שהנקניקיות היו עשויות במדויק, עסיסיות, ומתובלות בעדינות. מנת ה"סיניה" לטעמי יכלה להספיק לשני סועדים, עשירה מאד , מה שהייתי יכולה לכנות "אוכל מנחם", טעמי בשר כמו שקרניבורים אוהבים, ליטוף של טחינה ועטיפת העישון של החציל.

כמובן שבלי קינוח אי אפשר, ומתוך מבחר שכלל בין השאר עוגת גבינה ופאי תפוחים לצד קינוח טבעוני, בחרנו ב"עוגת בסקוויטים כמו של פעם" – שכבות של בסקוויטים וקרם, עם כדוריות שוקולד קטנות מלמעלה, משהו שתמיד יש לו מקום בבטן גם אם ממש מפוצצים. החשיכה כבר ירדה כשיצאנו מ"ג'ונסי גרדנר " וכמעט הופתענו למצוא את העיר והתנועה שבחוץ, כי היה כל כך קל ומפתה לשקוע באווירת הגן הרגועה והקסומה.

ג'ונסי גרנדר- נחלת בנימין 3 תל אביב

טלפון: 03-516-4412 שעות הפתיחה:
07.00 – 22.00 . בשישי ושבת המקום נסגר בשש בערב (המקום בהרצה, בהמשך ייפתח עד מאוחר יותר).
אירועים:
יש
גישה לנכים:
יש
קהל היעד:
כולם- כל הגילאים (יש אפילו מנה לתינוקות!), קרניבורים, צמחונים, טבעוניים, נמנעי גלוטן ופחמימות, חובבי אלכוהול וכמובן הרבה תיירים
המקום מאובזר במקרן כך שמתאים גם לסדנאות ומפגשים עסקיים .

המסעדה איננה כשרה.
מאמרי מערכת