5 מסעדות במישור החוף שכדאי להכיר

מישור החוף משתרע אצלנו לאורך חופו של הים התיכון, מראש הנקרה בצפון ועד רצועת עזה. המון מסעדות משובצות בו לאורכו. אנחנו הסתפקנו בדגימת 5 מסעדות שכדאי להכיר על פני שטח מצומצם יותר – מעתלית בצפון ועד נתניה בדרום.


יורם מארק רייך | 7.11.2018
פארו קרודו טונה אדומה 1.
FARO
מסעדת פארו שנפתחה לאחרונה במחלף בית ינאי, שעל כביש החוף, בצמוד למתחם M הדרך, מציעה מטבח איטלקי מודרני עם פרשנות מרעננת למנות איטלקיות מסורתיות, ועושה טוב גם לחיך וגם לעין.
על התפריט חתום השף המוערך יואב בר (לשעבר מסעדת מאראבו, קרב סכינים – אליפות המסעדות ועוד), ויחד עם השף איגור וקריוק (לשעבר שף ויקי כריסטינה ובשנים האחרונות שף seatara) הם משלבים חומרי גלם מקומיים עונתיים עם חומרי גלם ביבוא אישי מאיטליה.

כיאה למטבח איטלקי, הפסטות הן טריות ומוכנות בכל יום ולאורך כל היום, מחומרי גלם טריים ובעבודת יד. גם הפוקאצ'ה ראויה לתשבחות. מכינים אותה בטאבון, שממוקם במטבח הפתוח / בר שממוקם לאורך המסעדה, והיא מפיצה בעת הכנתה ניחוחות מגרים במיוחד. יואב בר ראה אותנו מתמוגגים, וסיפר לנו על הדרך הארוכה והניסיונות הרבים עד שנבחר הקמח הנכון ועוד כמה מרכיבים שהפכו את הפוקאצ'ה הזו לטעימה ביותר שטעמנו אי-פעם!

FARO (מגדלור באיטלקית) ממוקמת בקומה העליונה של תחנת הדלק. היא ארוכה ומיוחדת, הן במבנה והן בעיצוב היפהפה שלה. מסוג המקומות שאתה פולט "וואו" מיד בכניסה. חלונות הענק מאפשרים לצפות בשקיעות מרהיבות וברצועת חוף מהיפות בארץ.

בשעות הלילה פונה FARO גם לצעירי האזור, אז מתעמעמים האורות, והיא מציעה מנות בר ומוזיקת די ג'י עד לשעות הקטנות של הלילה.

התפריט מציע ארוחות צהרים וערב בכל ימות השבוע, וכן ארוחות בוקר בסגנון מזנון שף עשיר בשישי ושבת.

התפריט אינו ענק, אך כל מנה, לפחות אלה שטעמנו – היא נפלאה. הוא מציע ראשונות (סוגי קרפצ'ו, קלמרי סגול, ארנצ'יני פלרמו, קרודו טונה אדומה, שרימפס, בוראטה), סלטים, פסטות, פיצות, עיקריות (דגים, פירות ים, פרגית בדבש, אומצות עגל), ספיישלים (המלצרית מנתה באוזנינו לפחות שישה או שבעה), קינוחים, קוקטיילים ויינות ישראליים ואיטלקיים.

אנחנו טעמנו סלט ריג'לה, שהוצע כספיישל (עם תאנים, אגוזי מלך, פיסטוקים קלויים, גלופות פיקורינא וקרם גבינה כחולה), קרודו טונה אדומה (עם סלט משוויה ופלפל חריף, עשבי תיבול ואיולי לימון כבוש), קרפצ'ו ארכו (עם סינטה מיושנת), פפרדלה סינטה (מדליונים, פורצ'יני, חורש, שאלוט, חמאה, ציר בקר ויין אדום), חרס פירות ים (ביסק סרטנים, שרימפס, קלמרי, מולים ועגבניות מיובשות), פילה מוסר ים. לקינוח זללנו גלידה טעימה, והמלצרית גם הביאה לנו במתנה מהמטבח קלצ'ונה שוקולד עם קרמבל מלוח, אבל היינו כבר שבעים ומלאים, ורק טעמנו בקטנה. כל המנות, כאמור, ערבו עד מאוד לחיכנו.

יש גישה לנכים, ושירותי נכים.
מתאים למשפחות ומציעים תפריט מיוחד לילדים.
ימי פעילות: ראשון-חמישי: 12:00-24:00, שישי-שבת: 8:00-24:00
לא כשר.
פארו. צומת אם הדרך, בית ינאי. טלפון: 09-7603330

פארו סלמון
פארו סלמון אנטולי מיכאלו


זויה גריל בר

המסעדה החדשה הזו שפתחה את שעריה ממש על כביש החוף בנתניה (תחנת דלק השחר, לכיוון דרום) מהווה שחקן חיזוק משמעותי בסצנת הקולינריה המתפתחת של אזור השרון.
המנות נדיבות בגודלן, ונבחרו כך שיקלעו לטעמו של הסועד הישראלי. התפריט מציע שפע סוגי בשרים, דגים טריים ומבחר סלטים עשיר שנעשה במקום מידי יום.

זויה ממוקמת על נקודה נוחה ומרכזית, מה שהופך אותה לנגישה לתושבי נתניה, תושבי האזור, וגם נקודת עצירה לנוסעים בכביש 2 העמוס שמחפשים ליהנות מארוחה טובה בדרכם ממקום העבודה או ליעד הטיול המשפחתי. מי שהופקד על תפריט המסעדה הוא וואפיק עיסאווי, 31, שעבד במסעדות שונות בארץ ובקנדה.

חלל המסעדה מעוצב באופן מזין וחמים. תמונות נוף מעטרות את הקירות, ואפשר גם לשבת במרפסת החיצונית הצמודה למסעדה. לא פחות חשוב: יש בר מאובזר.

התפריט כולל ארוחות בוקר, מנות בפיתה במחיר של 22 ₪ ומעלה: עראיס, מעורב ירושלמי, סלט ארטישוק ולאבנה, פרגית, קבב ביתי, כבדי עוף, בשר כבש, אנטריקוט, פילה בקר, חזה עוף, מרגז או שניצל. מי שלא ממהר יכול לשבת ולהזמין מנה עיקרית לבחירה בצלחת לצד שתי תוספות חמות במחיר של 50 ₪ ומעלה. עוד בתפריט: חומוס ביתי שמכינים במקום, ממולאים שונים, ומבחר סלטים עשיר במחיר 25 ₪ לסועד לפתיחת שולחן או 45 ₪ למי שלא מזמין עיקרית. ריפיל, כמובן.

אנחנו קיבלנו את עצתה של המלצרית ובחרנו במיקס גריל רויאל, שמחירו 150 ₪ וכולל שיפוד פרגית, שיפוד כבש, 4 קציצות קבב, 3 צלעות טלה, ותוספות: מג'דרה, צ'יפס, פטריות חמות וירקות בגריל. בתוספת חצי ליטר בירה גולדסטאר מחבית (28 ₪), זה תידלק אותנו למשך כל היום בכיף.

יש גישה לנכים, ויש גם שירותי נכים.
שעות פעילות: א'-שבת: 11:00 – 23:00.
לא כשר.
זויה גריל בר. תחנת דלק ״השחר״, כביש 2 (לכיוון דרום)
טלפון להזמנות: 09-8862200


סטייק במסעדת זויה
סטייק במסעדת זויה נופר בוגנים


אברדה

המסעדה, שממוקמת בתחנת דלק פז בעתלית, מציעה שילוב בלתי אפשרי לכאורה של סושי בר ובורגרים.
שני שותפים פתחו את המקום – איתי עדה ורועי ברדה. שילוב שמות המשפחה העניק למסעדה את שמה. לרועי היה סושי בר בקניון חיפה, ואילו איתי הכין בורגרים בפאב ידוע בעין הוד. בינתיים, רועי עזב, ומי שמתפעל את המסעדה הוא איתי בסיוע של בני משפחתו. האימא איריס מופקדת על המטבח, האח דור אחראי על ניהול החשבונות, והאח עידן – על התחזוקה.

עבר זמן עד שהשילוב הזה של סושי ובורגרים התקבל בקרב הקהל, אבל אחרי שנתיים קשות, המקום תפס חזק, והלקוחות גילו נאמנות גבוהה. הם מגיעים מעתלית, זכרון יעקב, חיפה, טירת הכרמל ויישובי חוף הכרמל.

אפשר לשבת בתוך המסעדה, ואפשר להתיישב בחצר הצמודה. בחישוב גס יש 30 מקומות ישיבה בפנים, ועוד 30 בחוץ. בזמן שהותנו שם הגיעו לא מעט אנשים לקחת טייק אוויי, וגם יצאו משלוחים לאזור חוף הכרמל. בשעות הערב אפשר לתפוס מקום טוב בחצר עם שתייה חריפה ממבחר האלכוהול העשיר למדי שמציע המקום.

התפריט כולל ירקות בטמפורה, אגרול, סלט אצות, מרק מיסו, מוקפצים, סושי, סשימי, ניגירי, קומבינציות למיניהן, מבחר המבורגרים, שניצל, סטייק סלמון, מבחר סלטים, כריכים, סיגרים ועוד. המחירים ידידותיים בהחלט. לדוגמה: סלט אברדה נדיב – 35 ₪. המבורגר בקר 220 גרם עם ירקות ותוספת לבחירה – 47 ₪. קומבינציה קלאסית של 8 יחידות סלמון וירקות אינסייד-אאוט ושל 8 יחידות מאקי טונה אדומה – 51 ₪.

אנחנו דגמנו חציל בגריל על מצע טחינה (30 ₪) שפתח לנו את התיאבון, סלט אברדה (35 ₪) שהכיל פטריות מוקפצות בין הררי החסה, שרי, מלפפון וגזר והיה טעים מאוד, מקלות סלמון (41 ₪) בתוך טמפורה עם מטבל צ'ילי ירוק, וקומבינציה זוגית של 8 פוטומאקי טונה אדומה + 8 מאקי בטמפורה סלמון + 2 ניגרי סלמון + 4 סנדוויץ' סלמון בטמפורה (99 ₪) שמילאו אותנו באופן סופי, מה שאילץ אותנו להבטיח לאיתי עדה שנגיע בהזדמנות אחרת כדי לטעום גם מההמברגרים...

כשר.
עסקיות: אין.
יש גישה לנכים, וגם שירותי נכים.
שעות פעילות: א'-ה': 11:00 עד אחרון הלקוחות. שישי: עד כניסת השבת. שבת: חצי שעה אחרי צאת השבת ועד חצות.
אברדה. תחנת דלק פז עתלית. טלפון: 04-9544460


סושי באברדה
סושי באברדה יורם מארק רייך


בנדיקט ביתן אהרון

זהו הסניף הכי צפוני והכי חדש של רשת בנדיקט, והוא נפתח בסוף אוגוסט 2017.
הוא ממוקם בדיוק באמצע הדרך בין חיפה לתל אביב, והוא מהווה מענה לתושבי הקיבוצים והמושבים באזור שחשקה בטנם בארוחת בוקר בכל שעה שהיא. בשישי ובשבת משתרך שם תור ארוך בחוץ בשעות הלחץ. המקום גדול מאוד וכולל כ-180 מקומות ישיבה.

ואכן, כשפסענו פנימה בשעת ערב של שבת, קידמו אותנו המלצריות בברכת 'בוקר טוב!' לבבית. בנדיקט היא מסעדת קונספט שמגישה את הארוחה החשובה ביותר ביום מסביב לשעון. עם מגוון גדול של ארוחות בוקר מסגנונות שונים ברחבי הגלובוס.

המותג התל אביבי הזה גרם לפני יותר מעשור לשינוי פניה של הקולינריה הישראלית, בכך שמתח את ארוחת הבוקר על כל שעות היממה, רעיון שאומץ בחום על ידי מסעדות ובתי קפה נוספים.

קצת היסטוריה: מסעדת ארוחות הבוקר הראשונה נפתחה ב-2006 ברחוב בן יהודה בתל אביב ע"י שלושה חברים שחלמו לאכול ארוחות בוקר במשך כל היום. ולמה קראו לה 'בנדיקט'? על שם מנת האג'ס בנדיקט המפורסמת שהמציא למואל ס. בנדיקט, הברוקר הניו יורקי שחי לפני כמאה שנה והתעורר בוקר אחד עם הנגאובר רציני וביקש מאפין קלוי עם הרבה חמאה, רצועות בייקון קריספי, ביצה עלומה ומעל רוטב הולנדייז צהבהב לארוחת הבוקר.

בנוסף לארוחות הבוקר המגוונות, מציע התפריט גם סלטים, מנות ראשונות, מיצים סחוטים וקולקציית קוקטיילים, שאותו ברוקר ניו יורקי בטח היה חוטף מהם עוד יותר הנגאובר אילו היה קופץ לביקור.

התפריט, אגב, מגיע בשתי ואריאציות – מ-8:00 עד 16:00 מוגש תפריט בוקר, והחל מ-16:00 מוגש תפריט בוקר-ערב, שסדר המנות בו שונה כדי להסב את תשומת לב הסועד למנות שמתאימות יותר לשעות הערב. ואגב, יש מענה לצמחונים ולטבעונים שבחבורה. התפריט כמובן זהה בכל מסעדות הרשת, אך סניף ביתן אהרון מתגאה בספיישל מיני פנקייק-מלבי שהומצא על ידי שף המקום, אדם, וכנראה יאומץ על ידי הרשת כולה. טעמנו, ואנו ממליצים לאמץ!


עוד טעמנו: קינג סלמון (45 ₪) – מנת פתיחה שכללה סלמון מעושן, ביצה חצי קשה, טוביקו, עירית ובצל סגול. הגיעה יחד עם קרם פרש וטוסטונים שהיו מעט חרוכים מדי לטעמנו. כל היתר היה נפלא. סלט פנצנלה (56 ₪) שהיה מצוין והוגש עם סלסלת לחמים שלצערנו השתדלנו לא לטעום מהם כדי לשמור מקום בבטן. אגס בנדיקט מיקס (71 ₪) – ארוחת הבוקר הקלאסית מניו יורק של 2 ביצים עלומות על לחם בריוש קלוי עם האם וקריספי בייקון ורוטב הולנדייז, בתוספת סלט ירוק, מיץ טבעי ושוב סלסלת לחמים שנראו והריחו נהדר אך לא טעמנו מהם. פילי סטייל (76 ₪) – 230 גרם אנטרקוט על הגריל עם חמאת לימון ופטרוזיליה על שתי ביצי עין, בצירוף הום פרייז ושתייה חמה. טעים-טעים, אך לא הצלחנו לחסל... וכזכור – מראש הובהר לנו שאנחנו ממש-ממש חייבים לטעום מהקינוח שהמציא שף המקום...

כמה מילים על הצוות: המלצריות, האחמ"שית, מנהלת המסעדה מירי – כולן היו מקצועיות והעניקו תחושה נהדרת.

לא כשר.
עסקיות: אין.
יש גישה לנכים, וגם שירותי נכים.
שעות פעילות: כל השבוע: 8:00 – חצות.
מתחם ביתנס, מחלף חבצלת, ביתן אהרון. טלפון: 03-6868657


בראנץ' בורגר בנדיקט.
בראנץ' בורגר בנדיקט. שרית גופן


דיינר רוסה

צומת כרם מהר"ל נחשבת לצומת דרכים חשובה למטיילים, למבקרים ולתושבים באזור חוף הכרמל, ובדיוק בשל כך נפתח שם הדיינר האמריקאי הזה, בתחנת הדלק של דור אלון, באוקטובר 2017.

ואכן, פוקדים את המקום מטיילים שמגיעים אל פארקים ומסלולי טיולים, חקלאים מהמושבים והקיבוצים הסמוכים, רוכבי אופניים המתכנסים בצומת עופר, ותושבי האזור שרוצים ליהנות מארוחת ערב עם מוזיקה ואורות עמומים, לצד בירה או קוקטייל.

התפריט, כיאה לדיינר, כולל ארוחות בוקר משלל סוגים המוגשות במשך כל היום. ארוחת הבוקר הבסיסית יותר קרויה בשם 'אל תשגע אותי!!' (30 ₪), והיא כוללת 2 ביצי עין, 3 פרוסות לחם, שמנת חמוצה, עגבנייה, מלפפון וקפה פילטר; ארוחת פייקון & אגז (40 ₪) כוללת 2 ביצים, בשר טלה, האש בראונס, שמנת חמוצה ועגבנייה. מה זה פייקון? קיצור של פייק בייקון. יעני, בייקון מזויף; ארוחת בוקר יחיד/זוגית עם מטבלי הבית (50/90 ₪), ויש גם ארוחת קורנפלקס תוצרת בית, עם פירות וחלב/סויה (25 ₪).

התפריט כולל שלל פנקייקים, שהם גולת הכותרת של המקום. למשל, פנקייק אווז עם שמנת חמוצה, פרמז'ן, עלי רוקט, זוקיני וביצת עין (45 ₪).

את הדיינר הקימו יעל ועופר סלע, אח ואחות תושבי האזור, יחד עם האחים לבית משפחת רוכפלייש, שהם בעלי מסעדת הבשרים דוניה רוסה בעין הוד, ומכאן גם נולד השם דיינר רוסה. כמומחים גדולים לבשר וכחובבי וויסקי מושבעים, הרכיבו הללו קציצת המבורגר במשקל 200 גרם מבשר מעושן בוויסקי בתוספת איולי עם אותו וויסקי מעושן, אווז, ביצת עין, אמנטל, בצל מטוגן, חסה, עגבנייה וחמוצים (60 ₪), לצד המבורגרים נוספים, כולל המבורגר טבעוני מירקות, שנחשב למבוקש גם בקרב חובבי הבשר. הלחמניות שסופגות את כל הנוזלים הניגרים, נאפות בתנור הגדול שבמקום.

התפריט מציע גם כריכים שונים, סלטים טריים, סטייק עם ביצת עין, חזה עוף עם ירקות וקינוחים. תפריט לא גדול, אבל המנות בו נבחרו בקפדנות. הוא נותן מענה לקרניבורים שיוכלו ליהנות מהמבורגר עסיסי וסטייק, טבעונים, וגם למי שרגישים לגלוטן.

הבר המעוצב מגיש קוקטיילים ייחודים של המיקסולוגית הגר וקסלר. המטבח פתוח, והאווירה צוהלת. ברקע מושמעת ברמקולים מוסיקה קצבית בווליום קצת מוגזם.

במהלך יולי 2018 פרשו האחים רוכפלייש מהשותפות, והמקום מנוהל על ידי יעל סלע, שהיא בעלת רזומה בניהול מסעדות ברחבי הארץ (סניפי מוזס בת"א, ראשל"צ והקמת סניפי מוזס אילת וקריית חיים, ניהול מסעדת ברטי).

אנחנו התמקמנו בשולחן ליד הבר, שזהו גם החלק הממוזג של הדיינר. בחדר הצמוד אליו מסתובבים מאווררי תקרה גדולים, ומי שרוצה לעשן או לסעוד תחת כיפת השמיים, יכול להתמקם סביב השולחנות שבחצר. בסך הכול מכיל הדיינר כ-55 מקומות ישיבה.

כטורף מושבע רציתי להזמין סטייק עם ביצת עין וצ'יפס, אבל נרמז לי שיהיה נחמד אם זוגתי ואני נבחר מאכלים קצת יותר מיוחדים. רמזו לנו, אז קלטנו את הרמז ולא הצטערנו... הזמנו סלט אדום (45 ₪), שהכיל סלק, פלפלים קלויים, אורגנו, שקדים קלויים, פטה ועלי רוקט; בורגר הבוס (68 ₪), שהוא אותו בורגר מעושן בוויסקי שהזכרתי קודם; בורגר מעורב (56 ₪) שהכיל 200 גר כבש ועגל, איולי פפריקה מעושנת וירקות; צ'יפס (10 ₪) בכמות נכבדה בהתחשב במחיר, וקינחנו עם פנקייק אמריקאי (39 ₪), שהכיל בננה, קצפת, קראמבל וגלידת שוקולד.

לא כשר.
עסקיות: אין.
יש גישה לנכים, וגם שירותי נכים.
שעות פעילות: ראשון- חמישי: 7:30 – 9:30 – קפה וכריכים. המטבח פועל בין השעות 9:00 – 22:00. שישי: 8:00 - 17:00. שבת: 9:00 – 22:00
צומת כרם מהר"ל (מתחם דור אלון). טלפון: 073-7514593


המבורגר הבוס דיינר רוס
המבורגר הבוס דיינר רוס יורם מארק רייך



תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת