המלון שהפך לביסטרו

הטרקלין שבנחלת בנימין היא קודם כל מסעדת בשרים, המתגאה בבשר העגלים והפרות שהיא מיישנת במקום. מנת הסינטה הצרובה על אבן לצלייה עצמית היא גולת הכותרת כבר 11 שנים


דורון שפר | 3.10.2018
בשרים בטרקלין
כבר 11 שנים מתפקדת מסעדת "הטרקלין" התל אביבית כביסטרו ישראלי משובח של בשר ויין. יציבותה לאורך שנים כה רבות ואיכותה הקולינרית מביאות אליה שוב ושוב בכל ערב עשרות סועדים נאמנים ונלהבים והם גם אלה שדואגים לשמר את יציבותה ומיקומה הגבוה ברשימת מסעדות הבשר האהודות בתל אביב.

הטרקלין, של הסומלייה והמסעדן יוסי בן אודיס, מכנה את עצמה "ביסטרו בשר ויין" ולפיכך מבטיחה לסועדיה חוויית ביסטרו, שהיא הרבה מעבר לחווית מסעדת בשרים שגרתית. אבל כדי לעמוד בהבטחה זו יש צורך להקפיד לא רק על בשרים איכותיים והגשה ייחודית, אלא גם על אופי כללי ואווירה.
ואכן, הטרקלין, שהחלה את דרכה ברחוב נחלת בנימין, ניצבת כיום בבניין אבן עתיק ועצום ממדים ברחוב היכל התלמוד, קרוב מאוד לנחלת בנימין, במקום שבו פעלה בעבר מסעדת כתית המיתולוגית.

המבנה, כבן מאה שנים, שימש בשנת 1920 כבית המלון הראשון בתל אביב, מלון אמריקני, ובו התארחה צמרת הקצונה הבריטית בארץ ישראל. הבניין עבר שימור ושחזור, והוא משקף את רוח התקופה. יש בו לא פחות מ-180 מקומות ישיבה והוא מחולק לארבעה חללים סגורים ופטיו. כל חלל בו מעוצב אחרת כך שמכל שולחן נשקף מראה שונה. המרצפות המעוטרות ברצפה שומרו, עיטורי הקירות שוחזרו, החלונות המקושתים, דלתות העץ ומדפי הבקבוקים בכל קיר כמעט ובעיקר האפלוליות הכללית משווים למקום כבר עם הכניסה אווירה צרפתית כפרית ומראה בלתי שגרתי למסעדה תל אביבית.

מיד עם הושבתנו הוצע לנו בקבוק יין ישראלי משובח שהתרוקן במלואו עד לתום הארוחה. כאן המקום לציין שהטרקלין מצדיע ליינות הישראליים ומציע לאורחים לא פחות ממאה סוגי יינות בוטיק, כולם כחול-לבן. אין זאת רק מחווה פטריוטית או הצדעה לתעשיית היין המקומית. זוהי גם הצהרת איכות חשובה: היין הישראלי זוכה הפרסים בכל תחרות בינלאומית נחשבת, אינו רק יין מקומי טוב אלא יין משובח בקנה מידה עולמי.
המלצרים המיומנים יידעו גם להתאים את סוג היין לסוג הארוחה ולכן מומלץ מאוד להיעזר בהם.

הטרקלין היא קודם כל מסעדת בשרים, המתגאה בבשר העגלים והפרות שהיא מיישנת במקום – כולם מעדרי רמת הגולן.
אמנם ישנן מנות פתיחה חביבות (הקרפצ'יו היה טוב אך חסר ייחוד. הוא עשוי מבשר סינטה פרוס דקיקות ומעליו שמן זית גלילי, רוקט ופרמז'ן. 52 שקלים למנה), אך אם אינכם מורעבים עד לקרקור הבטן, אפשר לדלג עליהן ולעבור הישר אל העיקריות.
זוהי ההתמחות האמתית של מסעדת "הטרקלין" וזו גם הסיבה להזמין בה מקום. סלט עגבניות שרי, קרפצ'יו וארטישוק תמצאו בכל מקום. אבל מנה כמו סטייק רוקה, שהוא למעשה נתחי שייטל מבשר ווגיו (הכלאה של קובה ביף עם אנגוס. נתח אדמדם, נטול שומן), המוגש בקערה ענקית על פלחי בצל ותפו"א לוהטים (128 שקלים) או נתח אנטריקוט 400 גר' מפרה בוגרת, מיושן במקום למשך פרק זמן שבין שלושה לארבעה שבועות ומוגש לצד פירה נימוח ואוורירי או פוטטוס או צ'יפס (168 שקלים) – את אלה תתקשו למצוא באיכות כזאת במרבית מסעדות הבשרים האחרות.

מבחינתנו, על אף איכותו הנפלאה של סטייק הרוקה והעובדה כי מדובר במנה שאינה נגמרת, שיא הארוחה היה מנת הדגל הקלאסית של הטרקלין – סטייק סינטה המוגש פרוס ונא ולצדו אבן לוהטת שהסועד צולה עליה בעצמו את הנתחים. מנה זו מוגשת ללא תוספת לצדה אך היא נפלאה בזכות עצמה (142 שקלים). נתחי הבשר הצרובים היו כה עדינים וכה מענגים עד כי תהיתי מדוע בכלל יש צורך במנות נוספות בתפריט...

אל הטרקלין אפשר להגיע לארוחת ערב איכותית המלווה ביין משובח וליהנות מהתפריט הרגיל שאיננו מאכזב כלל.
אבל אפשר, אם רוצים חוויה יוצאת דופן במיוחד (גילוי נאות: לא התנסינו בה עדיין), להגיע באחד מערבי "ארוחה מהסרטים" המתקיימת ארבע פעמים בשבוע. זוהי חוויה קולינרית ייחודית אשר אינה מתקיימת בשום מקום אחר. כל ארוחה כזו נמשכת שלוש שעות וכוללת 11 מנות אשר שואבות השראה מסרטים קלאסיים העוסקים באוכל ובארוחות.
במהלך הארוחה צופים הסועדים בקטעים מסרטים אלה כדי להכנס טוב יותר לאווירה. עלותה של ארוחה מהסרטים היא 250 שקלים לאדם.

מסעדת הטרקלין, ביסטרו בשר ויין, רח' היכל התלמוד 4, נווה צדק, תל אביב.

שעות פתיחה: א'-ו: 18:30 ועד אחרון הסועדים; שבת: 13:00 ועד אחרון הסועדים.

www.hatraklin.co.il

טל': 035660013.

לא כשר.

נגישות לכסאות גלגלים.
מאמרי מערכת