NIZZA - קצת ניס והרבה איטליה

תוצר חדש של שילוב כוחות בין איטליה וצרפת מתגלה ממש בלב תל אביב ברחוב לילינבלום. על שם העיר ניס שבצרפת, נפתחה NIZZA במקומה של מסעדת לוקה ולינו, שנסגרה לא מזמן. המסעדה משלבת את האלמנטים הצרפתיים והאיטלקיים בדיוק כמו בניס וכמו שניתן לדמיין, שילוב של שף צרפתי ופיציולו איטלקי חייב להיות טוב.


שרי כהן | 24.11.2018
ל NIZZA הגענו רעבים במיוחד, מצפים לראות האם השילוב של השניים יניב תוצאות טובות כמו בדמיון. נכנסים למסעדה די גדולה המכילה כ70 מקומות ישיבה בפנים ועוד 70 נוספים בחצר אחורית גדולה. מטבח פתוח גדול מאוד עם טאבון גדול שגורם לך כבר לדמיין פיצות חמות יוצאות מתוכו. אווירה טובה קיימת במסעדה שהייתה די מלאה לתחילת שבוע.

מתחילים עם קוקטייל מומלץ ״MAZIG״ (52 ש״ח) על בסיס ג'ין, חמצמץ ועדין מאוד. בתפריט תוכלו למצוא מנות קלאסיות כמו סלטים שונים, טרטר, סשימי ועוד. אנחנו בחרנו להתחיל עם מספר מנות שהסבו את תשומת ליבנו. כדורי ארנצ׳יני (42 ש״ח) עשויים מפטריות, מחית כמהין עם פונדו מסקרפונה. כדורים שנראים ככדורי פלאפל גדולים עד מאוד והטעם מדהים. קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים, טעם שלא בא לך להפסיק לטעום. הבעיה היחידה הינה גודל הכדורים, הגורם לתחושת שובע התופסת אותך מיד לאחר שאכלת כדור או שניים.

כדורי ארנצ׳יני
כדורי ארנצ׳יני שרי כהן

לצד הכדורים הזמנו גם ״פיסלדייר״ (45 ש״ח), מאפה שמקורו בצרפת. מספר חתיכות של בצלים מקרומלים, אנשובי וזיתים על רצועות לחם שמרים. טעם חזק של אנשובי שצריך לטעום בכדי להבין בשילוב מתיקות הבצל המקורמל יוצר ביס טעים מאוד, אך בגלל טעמים חזקים של אנשובי, הספיקה לי בדיוק חתיכה אחת מהמנה בכדי להרגיש בצרפת.
פיסלדייר
פיסלדייר שרי כהן


ממשיכים עם עוד מנות ראשונות, ״טרטר טונה״(72 ש״ח) מונח על שלוש חתיכות בגודל בינוני של סיגר מטוגן. מנה מצוינת, טעימה וטרייה. ביסים של קריספיות מהסיגר המטוגן עם הטרטר המרענן גרמו לי לרצות עוד ועוד. מנה בגודל סביר מאוד, משביעה ולא כבדה כלל.

טרטר טונה
טרטר טונה שרי כהן

לצד הטרטר מגיע גם ״סלט גספצ׳יו ומוצרלה דה באפלו״ (58 ש״ח). ציפינו לסלט המקדש את שמו אך הגיע אלינו סלט די פשוט של ירקות בחומץ בלסמי בתוספת גבינת מוצרלה ובתחתית הקערה היה ניתן למצוא מעט מהגספצ׳יו, מעליו מונחים גם כמה מקלות לחם תוצרת הבית. נחמד ולא מפתיע, אך למי שזקוק לתוספת ירקות טריים לצד האוכל זה בהחלט יכול להיות פתרון טוב. בין המנות דואג הברמן לפנק אותנו בצ׳ייסרים, לצד מוזיקה לא רועשת מדי שדואג הדי ג׳יי לשים. אין ספק שקיימת אווירה טובה מאוד במסעדה. מגיעים לחלק המעניין של הארוחה...
״על האבן״ מנות הטאבון. אז הזמנו פיצה מומלצת מאוד במסעדה, שטענו שאי אפשר לוותר עליה. החלטנו לנסות. פיצה ״ביאנקה״ (69 ש״ח) יוצאת אלינו היישר מהטאבון החם, לוהטת ומגרה כל כך. והטעם? מדהים. אולי הפיצה הכי טעימה שאכלתי מזה שנים! בביס אחד של הפיצה תמצאו נדיבות מוגזמת של גבינות משובחות. ארומה של גבינת גורגונזולה (גבינה כחולה איטלקית), מוצרלה, פרמז׳אנו רז׳יאנו, ריקוטה ועלי אורגולה על בצק שעושה את כל ההבדל. פיצה נפוליטנית אמיתית. תפוחה כמו שצריך, עבה, אוורירית, מעט מפוחמת. נראה שבשלב זה בדיוק הרגשנו באיטליה.
טעמים דומיננטיים של הגבינות בחום הטאבון עשו את הפיצה הזו למושלמת יותר מכפי שתיארנו. היינו טועמים עוד מהפיצות המדהימות שקיימות בתפריט, אך בשלב זה כבר התחלנו להרגיש בדרך לשובע.

 פיצה ״ביאנקה״
פיצה ״ביאנקה״ שרי כהן

כמובן שזה לא מנע מאיתנו להזמין מנה מהעיקריות והלכנו על ״פסטה קרבונרה״ (75 ש״ח). פסטה עם חזה טלה מעושן מעורבבת בחלמון וגבינות פרמז׳אנו רג׳יאנו ופיקורינו בתוספת פטרוזיליה ופפריקה. מנה בגודל בינוני מופלאה. טעמים דומיננטיים של חזה טלה שרק מי שאוהב יבין בשילוב גבינות מלוחות קשות שיוצרות שלמות למנה. טעימה ומומלצת מאוד. לצד הפסטה הגיע גם צ׳יפס בטעם שום וכמהין, במיוחד בכדי לספוג את האלכוהול.

״פסטה קרבונרה״
״פסטה קרבונרה״ שרי כהן

הארוחה מגיעה לסיומה, אך לא לפני שני קינוחים המגיעים אלינו. ״פבלובה אקזוטית״ (48 ש״ח), קינוח גדול למדיי, מתוקה במידה המדויקת, חתיכות מרנג שנראות כמו גינה בצלחת במובן הטוב, כאלו שנמסות בפה עם חתיכות דובדבנים לצידן. פאבלובה כמו שהיא צריכה להיות אקזוטית, יפה להפליא וכמובן טעימה ביותר.

״פבלובה אקזוטית״
״פבלובה אקזוטית״ שרי כהן

קינוח נוסף שהזמנו הינו ״לחם אבוד״ (48 ש״ח), קינוח טעים אך כבד. לחם קאסטן מטוגן בחמאה חומה, קרמל ועליו גלידת וניל מוגש במחבת לוהטת. קינוח מתוק מאוד שגרם לנו לרצות מים והרבה.
לחם אבוד.
לחם אבוד. צילום: שרי כהן.
בקיצור, בכל פעם שיהיה לי צורך להרגיש קצת ניס והרבה איטליה אשוב לניצא.

ניצא NIZZA
לילינבלום 20, תל אביב.

טלפון: 03-9452979.

לא כשר


תוכן מומלץ לעיון: מסעדות בצפון, מסעדות בחיפה, מסעדות בהרצליה
מאמרי מערכת