אפטר דארק: ברזים של שמחה

לכל אוהבי בילויים ליליים, "אפטר דארק" הנו בר-מסעדה שתהיו חייבים לפקוד. 32 ברזי הבירה הם חגיגה של ממש, הבשרים המעושנים הם גולת הכותרת.


יורם מארק-רייך | 29.11.2018
פאב אפטר דארק
לפני שנתמקד בפאב "אפטר דארק", נצלול אל שנת 2000, כשנתי טולצ'ינסקי פתח את הפאב המיתולוגי הקודם שלו, "בית הבירה", בגן האם, במרכז הכרמל. הפאב הציע לאורחיו 120 סוגי בירה שונים ולצידן תפריט אוכל מגוון ועשיר. גולת הכותרת של התפריט הייתה המעושנים (דגים ובשרים), נזידים שבושלו בבירות, כריכים לא שגרתיים ופירות ים.

עקב נסיבות אישיות שלא זה המקום לפרטן, עזב טולצ'ינסקי בנובמבר 2013 את "בית הבירה" ופתח בצמוד אליו פאב חדש, "אפטר דארק".
החלטה זו לא הטיבה עמו. אמנם הבירות והאוכל המצוין, נשאו את תארן, אך במקביל מרכז הכרמל צנח בהדרגה מהפופולאריות שלו והקהל התמעט. מי שבכל זאת זכו ליהנות על בסיס יומיומי מהבשרים המדהימים ומנדיבותו של נתי, הם זאבה אחת שנמלטה מגן החיות הסמוך והחתולים הרבים שטיפח ואהב. הרי בכל זאת אומרים, שחתולים מגיעים רק לאוכל משובח.

אחרי כשלוש שנים בגן האם, נכנע נתי לפרופגנדה של עיריית חיפה, שהשקיעה עשרות מיליונים בטיפוח מתחם הבילויים בעיר התחתית, והחליט לעבור לשם. לפני כשנתיים הוא פתח מחדש את הפאב, הפעם בדרך יפו 30. הפאב משתרע על גבי שתי קומות. הוא מרווח ומכיל כ-80 מקומות ישיבה. מוזיקת רוק ובלוז משובחת בוקעת מהרמקולים והאווירה שמחה ומשוחררת, בשום אופן לא קודרת, אם כך התרשמתם מהשם.

הפאב הנוכחי, מציע 32 בירות מהחבית. חביות הבירה מוכנסות לתוך חדר קירור מיד עם הגיען. שם הן שוכנות בטמפרטורה של 2 מעלות ונמזגות היישר לתוך הכוסות, כך הבירה נשמרת באופן אופטימאלי. רבים נשאבים אל המקום, על מנת לטעום מברזי הבירות שאינם מכירים. מי שמעוניין יכול גם לרכוש בירה to go מבוקבקת במחיר ידידותי. טולצ'ינסקי מפגין חיבה ואהבה רבה לבירות אשר מאפיינות את מקומו, כך שאת הידע הרב שיש לו עליהן הוא שמח לחלוק עם אחרים. הוא ממליץ לסועדים איזו בירה מומלצת ללוות כל מנה ושמח לתת טעימות, למי שרוצה להכירן יותר לעומק. ניתן גם להזמין פלטת טעימות בירה, כל אחת של 170 מ"ל, בתוספת מזט פטה וירקות, במחיר מצחיק.

תפריט האוכל כולל את הקטגוריות הבאות: לפני הבירות, ראשונות, המבורגרים, פלטות, ארוחות בג'בטה, עיקריות וקינוחים.

המבורגר
המבורגר באדיבות פאב אפטר דארק
יומיים לפני שנחתנו בפאב קיבלתי את תוצאות בדיקת הדם האחרונה שעשיתי, בהן נאמר שרמת השומן הרע, LDL, הייתה מדאיגה. מיד לאחר שראיתי את תוצאות הבדיקה, נכנסתי לאינטרנט והתייעצתי עם "דוקטור גוגל", מה מומלץ לי לאכול מעכשיו וממה רצוי להימנע. בלטה שם המלצה לאכול דגי טונה וסלמון, כך שמיד צדה את מבטי אופציית הדגים בתפריט.

מבין המנות הראשונות, התבייתה לי העין על איקרה. אך התלבטתי קשות. אני מת על ביצי דגים, אבל איקרה זה יותר מיונז מאשר ביצים. נתי שכנע אותי לא להקצין את הדיאטה שלי בפתאומיות, והביא דוגמאות בנושא זהה מהמשפחה שלו, כדי להוכיח שעם כל הכבוד לרפואה המודרנית, הגוף מגיב איך שבא לו, והתוצאות לא תמיד זהות למה שציפו מהן.

אז מהראשונות בחרנו פלטה מעורבת (45 ₪), שהכילה איקרה, סלט חצילים, ממרח גבינה מתובלת וסלט טבולה. מהסלטים בחרנו סלט יווני (44 ₪), שכלל פלחי עגבנייה, טבעות מלפפון, פלפל, בצל, זיתים, בתיבול ויניגרט וחריצי גבינת פטה. על מנת להרגיע את ה-LDL, הזמנו גם פלטת דגים בעישון ביתי (80 ₪): כ-200 גרם נתחי סלמון, טונה ומקרל, שהגיעו עם ירקות, לחם וחמאה.

פלטת דגים בעישון ביתי
פלטת דגים בעישון ביתי באדיבות אפטר דארק
כשהגענו לעיקריות, התלבטתי קשות שוב. בעבר הרחוק, כשהפאב היה ממוקם במרכז הכרמל, הייתי יורד אצלו על צלעות כבש, נקניקיות נוטפות שומן מייצור עצמי ושאר בשרים טעימים ושומניים להפליא.

הפעם החלטתי לא להגזים. בעצה אחת עם זוגתי, בחרנו בסטייק אנטריקוט 300 גרם (115 ₪), אותו החלטנו לחלוק, כשהיא מתנדבת לאכול את החלקים היותר שומניים (והיותר טעימים...) שבו. סטייק סינטה לא היה בתפריט, אחרת הייתי בוחר בו. בכלל, כבר מזמן למדנו שמה שיותר טעים, פחות בריא.

היות והיה עליי לבחור בתוספת שהיא צ'יפס או תפוחי אדמה אפויים, הרי שוויתרתי על האופציה המטוגנת והטעימה יותר עבורי. מלבד תפוחי האדמה הגיעו על הצלחת גם עגבנייה וקלחי תירס קלויים.

צלעות טלה
צלעות טלה באדיבות פאב אפטר דארק
אז מה שתינו, אתם בטח שואלים. אשתי שתתה, כמובן, גינס (28 ₪ לחצי ליטר). זו הבירה שהיא תמיד מעדיפה ולא יעזור כלום. אני, שנבחרתי ברוב קולות לתפקיד הנהג, טעמתי 3 סוגי בירה, ובחרתי בבירה רדלר של 2% אלכוהול (22 ₪ לחצי ליטר). בירה אוסטרית טעימה, אבל כל כך קלילה שהזכירה בטעמה שנדי אשכוליות. אילולא הייתי הנהג, הייתי בוחר קסטיל רוז' של 8% אלכוהול. מן הסתם.

האוכל, כמו בכל הביקורים הקודמים שלנו בפאבים הקודמים של נתי טולצ'ינסקי, היה מעולה. לעומת זאת, מהקינוח קצת התאכזבנו. בחרנו בקינוח ששמו קזבלנקה (35 ₪), והוא הכיל שוקולד מריר, צימוקים, אלכוהול ורוטב פירות יער. לא יודע להסביר למה, זה פשוט לא היה זה. אך אל דאגה, הקינוח לא מחק את הרושם שאפטר דארק הוא אחד הפאבים הכי מומלצים בחיפה בקטגוריות של אוכל, שתייה, אווירה ומוזיקה.

שם הפאב : אפטר דארק.
שעות פתיחה : א'-שבת: 17:00 עד 1:00 אחר חצות.
כתובת : דרך יפו 30, חיפה.
טלפון : 053-521-6076
גישה לנכים : בקרוב.
כשרות : לא כשר.
תגיות:  חיפה  בירות  בשרים  דגים.
מאמרי מערכת