4175 חברים בקהילה!
26.1.20
  • מסעדות
  • אטרקציות
  • בנקים
  • בריאות
  • ילדים
  • מופעים ואירועים
  • טיולים
  • לינה
  • שרותים לבית
  • אולמות
  • אוספים
  • מוסכים ושירותים לרכב
  • און-ליין
  • מגזינים
  • שונות
  • שמחות
  • משתלות
  • חמת גדר
  • מצפה רמון
  • עין גב
  • תחנת רכבת
  • לתצוגה באתר מפה בלבד
  • פרחים
  • מופע בלי תאריך עתידי - לתצוגה באתר בלבד
  • גן
  • אולם
  • בית משפט
Where

טיול אוכל בדרום הקרוב

מומלץ מפה 6.9

דבר מערכת מפה

מומלץ מפה 6.9

טיול אוכל בדרום הקרוב סנדביץ’ טונסיאי באשדוד,קבב רומני אשקלון, בירה בקרית גת, יין בקיבוץ גת וגבינות בחוות צאלה. זה הזמן לגלות את אוצרות האוכל של הדרום. הפסקת האש הארוכה יחסית, זאת שבעזרת השם תהפוך אולי לקבועה, הצליחה להרגיע אפילו את הפחדנים שביננו. יצאנו אם כן לסיור זלילה קצר אבל דחוס בישובי דרום מישור החוף והסביבה. הנה מה שמצאנו. את הבוקר שלנו התחלנו באשדוד, ב{פינת הסנדביץ’ הטוניסאי:7504} אצל מוריס סיטבון, האיש והסנדביץ’. מוריס יושב במרכז המסחרי הישן של רובע א’ באשדוד כבר שנות דור ומכין שם, במקום הקטן שלו, את מה שבעיני רבים – ואנחנו ביניהם – הוא הסנדביץ’ הטוניסאי הטעים מכולם. אל תוך באגט טרי, ואם באים בזמן (לקראת הצהריים המוקדמים) גם בתוך לחמניית פריקסה מסורתית מטוגנת, דוחס מוריס השרמנטי והאלגנטי תמיד, הררי טונה, קוביות תפוחי אדמה, לימון כבוש, ביצים קשות, סלט מאשוויה, אריסה וזיתים שיוצרים כולם ביחד יצירת מופת קטנה ומושחתת. קשה להסביר את הקסם, אחרי הכל הביצה הקשה ביצה היא, הטונה מגיעה מקופסא וגם כל השאר לכאורה שגרתי. אבל משהו במגע הקסם של מוריס עושה את זה. אם תאכלו יפה ותמצאו חן בעיניו, אולי יכבד אתכם מוריס גם בכוסית בוכא קטנה – תזקיק הדבלים הטוניסאי המסורתי, ואולי אפילו יפרוס לידו פרוסה דקיקה של אדם ח’וט – הלא הוא הבוטרדו האגדי – ביצי הדגים המיובשות, החטיף הכי טעים ליד אלכוהול רציני. בימי שלישי, יש כאן אפילו קוסקוס נהדר ובכל יום בשבוע יש גם בריק – עלה הבצק המטוגן הדקיק המחביא בתוכו תפוחי אדמה, או יותר טוב – ביצה רכה עם כמה צלפים. פינת הסנדביץ הטוניסאי, רוגוזין, מרכז מסחרי רובע א’ 08-8567161 אחרי ארוחת בוקר מחזקת ומענגת שכזו, אפשר להמשיך מלאי עוז ועזוז לתחנתנו הבאה. בקיבוץ גת, ליד קרית גת, ממתין לכם {יקב ספרה:113736}. ספרה הוא יקב חדש יחסית בו יוצר דורון רב הון – היינן המוכשר שהיה עד לא מזמן היינן של יקבי עמק האלה המיוחסים – כמה מהיינות הלבנים הכי מעניינים ומיוחדים בישראל. ומה אם האדומים, אתם בוודאי שואלים. ובכן, לא כאן. רב הון מקדיש את עצמו ואת היקב שלו, בצעד נדיר שלא לומר חסר תקדים בישראל, אך ורק ליינות לבנים. תוכלו לטעום כאן שרדונה, סוביניון בלאן נהדר, ריזלינג יוצא דופן ואת הבלנד הלבן first page המורכב מהזנים פינו גרי, סמיון וריזלינג. את הביקור כדאי וצריך לתאם כמובן מראש, אבל היקב היפה, היינות הנהדרים ומעל לכל אישיותו הנעימה של רב הון, שווים את המאמץ. אגב, באותו מבנה בו שוכן יקב ספרה, נמצא גם יקב לה טרה פרומסה הוותיק והמצוין אף הוא ובו גם אפשר להתארח מדי פעם לארוחת ערב איטלקית –קוצ’ינית. אבל את זה נשמור כבר לפעם אחרת. יקב ספרה. קיבוץ גת, 054-6600595 אנחנו מקווים ששיחקתם אותה מביני יין וירקתם את מה שטעמתם (לא פשוט…) כי עוד לא סיימנו את מכסת האלכוהול שלנו להיום. בתוך קריית גת השכנה, ממתינים לנו אנשי {מבשלת הנגב:89795}, אחת מבכירות מבשלות הבוטיק בישראל. אחרי שכבר התרגלנו ליקבי ומחלבות בוטיק, צצו מתחת לאפנו בשנים האחרונות אין ספור מבשלות בירה קטנות ומדליקות. מבשלת הנגב היא מראשונות הגל הזה. היא מייצרת שלושה סוגי בירה, שלושתם מקוריים ואפילו יוצאי דופן. ה’פשוט’ שביניהם הוא האמבר אייל – בירת אייל פירותית מאד ועשירה בטעמי לתת קלוי. לצידה עוד שתי בירות, קצת פחות שגרתיות, הפורטר אלון היא בירת פורטר כהה (כמו גינס) המיושנת עם שבבי עץ אלון המעניקים לה את שמה וטעמה העשיר והמיוחד המזכיר לרבים, ובכן, שוקולד, קפה וקוקוס. הבירה האחרונה וללא ספק המוזרה מכולן, היא בירת הפסיפלורה. כן – כן, אייל זהוב קלאסי שאליו הוסיפו אנשי המבשלה כמות גדולה למדי של פסיפלורה. נשמע מוזר אבל טעים. מבשלת הנגב, כסלו 27 קרית גת, 08-6886070 נפרד מאנשי המבשלה החביבים ונמשיך בדרכנו אל {מחלבת צאלה:94661}. צאלה היא מחלבה קטנה השוכנת חצי קילומטר ממושב עין הבשור. אמנון וצאלה הקימו את המחלבה הקטנה שלהם בחווה שהוקמה על ידי זאב, אבי המשפחה, כבר ב1967. כאן הם מייצרים גבינות מחלב כבשים וביניהם גבינות בסגנון תום, ברי, פקורינו, סנט מור, פטה ועוד. תמצאו כאן גם יוגורט מצוין ולבנה. אם תדאגו לכך מראש, תוכלו להשתתף גם בסיור מודרך ואפילו בסדנה להכנת גבינות. חובה לתאם את הביקור מראש. מחלבת צאלה, חצי קילומטר דרומית לעין הבשור, 073-7598121 את היום העמוס והטעים שלנו נסיים ב{מסעדת הניצחון:7509} באשקלון. הניצחון היא לא רק אחת המסעדות הוותיקות בישראל אלא גם אחת המקסימות שבהן. המסעדה הרומנית הוותיקה הזו, במדרחוב של אשקלון, הוקמה בשנת 1949 והניצחון שעל שמו היא נקראת הוא זה של מלחמת השחרור כמובן. מייסד המקום ישעיהו (שייע) לייבושור, חגג כבר את יום הולדתו ה-90 והוא עדיין מתחמם בשמש הדרומית הנעימה כל יום ומשאיר את מלאכת הניהול והבישול לשותפו הצעיר, יחסית, יונל (יוסף) הייניק, שגם הוא כמובן כבר לא ילד. בניצחון אפשר להתענג על מנות ראשונות קלאסיות כמו איקרא, רגל קרושה, דג מלוח או כבד קצוץ ואחר כך להמשיך עם מרק צ’ורבה, קבאב רומני כהלכתו או סטייק אנטרקוט עסיסי. את השחיתות תשלים סופגניית הפאפאנש הרומנית הבלתי נשכחת, חגיגה אמיתית של מתיקות וכבדות. מסעדת הנצחון, הרצל 33 אשקלון, 08-6727182 אם עוד נשאר לכם כח, תנו קפיצה בחזרה לאשדוד, ובקרו ב{בר גמברינוס:93206}. אל תתנו לחזית הצנועה להתעות אתכם. בפנים מחכה לכם ארץ פלאות אמיתית. אולם אחרי אולם אחרי אולם מחופי עץ ומחולקים לתאים – תאים, סטייל דיינר אמריקני אבל במהדורה רוסית –אשדודית. החל משעות הערב המוקדמות תפגשו כאן משפחות חוגגות במקום שהוא לטעמנו אחד מטובי הברים בארץ ובטח אחד מיוצאי הדופן שבהם. אל סוללת ברזי הבירה מצטרף האוכל הכי לא מעודכן שיש, במובן הכי טוב של המילה. שרימפס שוחים בשלולית של חמאה ושום, סטייקים עסיסיים, והכל מוגש בכמויות שיגרמו לקרדיולוג שלכם להסיר את אחריותו מכם, ובמהירות. בר גמברינוס, הציונות 45 אשדוד, 08-8655719 אנחנו מקווים שיש לכם נהג תורן, ואם לא, אולי תזמינו גרר שיחזיר אתכם הביתה אחרי יום כזה. בתיאבון ובהצלחה. עוד הצעות לטיולים ונופש בדרום {מקומות לינה בעוטף עזה:www.mapa.co.il/general/golshim.asp?ArticleID=444} {טיול בדרום – טבע והיסטוריה בישובי עטף עזה:www.mapa.co.il/general/golshim.asp?ArticleID=445} טיול בדרום עם הילדים:www.mapa.co.il/general/golshim.asp?ArticleID=443}

פרטים נוספים

לאתר בית העסק

חסרים פרטים? יש לנו טעות?

עדכן אותנו!

שונות


שונות מומלצים

בדיקת זמינות בקליק
מומלץ מפה 6.9

1

בדיקת זמינות בקליק

חוהל’ה אפייה ביתית

מסילת ציון (משק 60)
מומלץ מפה 8.1
בדיקת זמינות בקליק
שונות

כתבה


כתבה מומלצים

בדיקת זמינות בקליק
מומלץ מפה 6.9
בדיקת זמינות בקליק
בדיקת זמינות בקליק
כתבה