4225 חברים בקהילה!
03.6.20
  • מסעדות
  • אטרקציות
  • בנקים
  • בריאות
  • טיולים
  • לינה
  • שרותים לבית
  • אולמות
  • אוספים
  • מוסכים ושירותים לרכב
  • און-ליין
  • מגזינים
  • שונות
  • שמחות
  • משתלות
  • חמת גדר
  • מצפה רמון
  • עין גב
  • תחנת רכבת
  • לתצוגה באתר מפה בלבד
  • פרחים
  • מופע בלי תאריך עתידי - לתצוגה באתר בלבד
  • גן
  • אולם
  • בית משפט
Where

מסעדת דדה בת ים

מומלץ מפה 6.9

דבר מערכת מפה

מומלץ מפה 6.9

מסעדת דדה בת ים איך אומרים שמח בגרוזינית? במסעדת דדה יסבירו לכם שדדה זה אמא בגרוזינית. אנחנו בטוחים שזה שמח. וטעים הטיילת הבת ימית שוממה. אנחנו חונים ליד מספר 61 ונכנסים. זה לא המקום, אומרת ס., זה עוד קצת הלאה. אבל כתוב {דדה:101506} אני מראה לה ומתפלא.אבל זה לא כאן. אני זוכרת.אנחנו ממשיכים לנסוע. במספר 105, הפלא ופלא, שוב כתוב, באותיות קידוש לבנה – {דדה:96883}. אנחנו נכנסים. ריק. אנחנו מתיישבים בחשש. מלצרית נחמדה בחולצה אדומה ניגשת אלינו בחיוך ומביאה תפריטים. המון דברים. שלל בצקים, תבשילים. לך תדע מה לקחת. ומה שיותר מלחיץ – מקום ריק, כל כך הרבה מנות. את כל זה הם יכולים להכין. אולי כולם באים בערב, אני חושב לעצמי. הרי מסעדה גרוזינית זה בשביל לשמוח, ושמח עושים בערב. מדהים כמה דעות קדומות אפשר לדחוף לרגע אחד קטן. מסעדה גרוזינית זה בשביל לשמוח… היית כותב את זה על מסעדה איטלקית? והרי זה לא פחות שמח. או לפחות יכול להיות. לא משנה. הבירה הגרוזינית הטעימה מגיעה ואיתה המים המינרליים המהוללים, מי הבורג’ומי, אולי המים המינרלים היחידים בעולם המצדיקים את שמם. טעמם הוא אכן טעם של מינרלים. לא שאני יודע איזה טעם יש למגנזיום וסידן, או מה שזה לא יהיה שיש במים האלה. אבל אם יורשה לי לדמיין, זה טעמם. עד סוף הארוחה המופלאה הזו, וסליחה על הספויילר, יישארו מי הבורג’ומי הדבר היחידי שלא הייתי ממליץ עליו לכל אחד ומגדיר אותו כטעם נרכש. והנה מגיע גם האוכל חמישיית כיסוני חינקלי שחולקה לבקשתנו לשלושה עם גבינה ושניים עם בשר. החינקלי כמו חינקלי, הם הכיף הכי גדול במסעדה גרוזינית, או גיאורגית כפי שצריך לכנות זאת היום. אתה תופס את הצ’ופצ’יק, טובל ברוטב וזולל. אני אמנם לא גבר גרוזיני, בקושי גבר פולני, אבל אם הייתי יכול, גם אני הייתי מרביץ 50 כאלה כמו שמספרים שגרוזיני רציני צריך לעשות. את החצ’פורי המסורתי – מאפה הגבינה והביצה – אנחנו ממירים הפעם בבד ריסוקו – מאפה גבינה עם חצילים ופטריות. בואו נעצור רגע ונתעכב על המילה מאפה. בכדי לתאר את גודלו אתם צריכים לדמיין פיצה משפחתית. ההיקף אולי קטן יותר אבל אם תוסיפו לו את העובי תקבלו משהו אימתני לא פחות. אף אחד לא שמע כאן על מינימליזם. וטוב שכך. גם המילוי לא בדיוק מינימליסטי. אל החצילים והפטריות מצטרפות תועפות של גבינה גרוזינית מותכת. כמה גס ופשוט ככה טעים וממכר. ס. מתעקשת להקל את רוע הגזרה עם סלט ‘נלי’ שהוא בעצם גרסה מקומית לסלט יווני כשאת הפטה המסורתית מחליפה אותה גבינה גרוזינית מגוררת מעל. לכאורה מיותר. אלא שהירקות בסלט – ואני מזכיר לכם שהמסעדה ריקה (עכשיו כבר לא לגמרי – יש כבר עוד שני זוגות)- נחתכו זה עתה והם מתפצחים ממש מטריות. שאפו גדול. למנה עיקרית אנחנו טועמים תבשיל בשם חשלמה – תבשיל בקר עם 11 מיני עשבי תיבול. לי הוא הזכיר את החורשט סבזי הפרסי בגרסה גרוזינית חמצמצה. לס. הוא הזכיר גן עדן. ובצדק. קינחנו בעוגת שקדים בשם גאטה שהיתה מופת מפתיע של עדינות. השאריות שלה הספיקו לכל המשרד. אלוהים איזה מנות. וכדי להשלים את הפוגרום, טעמתי גם כוסית צ’צ’ה – הגראפה הגרוזינית החזקה והנהדרת, זו שאיתה שוטפים כנראה גברים גרוזיניים אמיתיים את 50 החינקלי שטרפו קודם לכן. אני הסתפקתי בצ’ייסר אבל הבטחתי לעצמי לחזור במהרה ולנסות להיות קצת יותר רציני. איזה מקום נהדר. מסעדת {דדה – בית חצ’אפורי:96883}. דרך דוד בן גוריון 105, בת ים טלפון: 053-7106239 מסעדת {דדה בת ים:101506}. דרך דוד בן גוריון 61, בת ים טלפון: 053-7105888 מסעדת {דדה ראשון לציון:101508}. הרצל 75, ראשון לציון טלפון: 053-7105555

פרטים נוספים

לאתר בית העסק

חסרים פרטים? יש לנו טעות?

עדכן אותנו!