4203 חברים בקהילה!
20.2.20
  • מסעדות
  • אטרקציות
  • בנקים
  • בריאות
  • טיולים
  • לינה
  • שרותים לבית
  • אולמות
  • אוספים
  • מוסכים ושירותים לרכב
  • און-ליין
  • מגזינים
  • שונות
  • שמחות
  • משתלות
  • חמת גדר
  • מצפה רמון
  • עין גב
  • תחנת רכבת
  • לתצוגה באתר מפה בלבד
  • פרחים
  • מופע בלי תאריך עתידי - לתצוגה באתר בלבד
  • גן
  • אולם
  • בית משפט
Where

שירת העשבים: טיולי ליקוטי צמחים הם מה שאתם חייבים

מומלץ מפה 6.9

דבר מערכת מפה

מומלץ מפה 6.9

שירת העשבים: טיולי ליקוטי צמחים הם מה שאתם חייבים לעשות החורף מהשומר והגדילן, דרך החרחבינה ועד האספרגוס, הארץ מתמלאת בצמחי בר טעימים במיוחד וזו הזדמנות לצאת לטיול מיוחד עם כל המשפחה. ארוחה מלוקטת מול החורש היא תוספת של טעמים חדשים וניחוחות מקומיים לטיולים וחופשה בטבע. טלי מאיר-צ’יזיק נבטים קטנים וירקרקים עולים בכל מקום בעקבות שבועות הגשם האחרונים, צמחי בר ומיני עשבים שניתן לקטוף מהטבע ולהכניס ישר לסלט טרי. ימי השמש הקרובים מאפשרים לנו לצאת לשטח ולגלות מה אפשר לעשות איתם. כמה מהמסלולים היפים ביותר הופכים לטעימים במיוחד אם יודעים מה לחפש. בספר ” צמחי-בר למאכל ” של הוצאת מפה מופיעות הצעות ל-30 מסלולי טיול בהם אפשר למצוא עשרות צמחי-בר שמתאימים לסלטים, לתבשילים ולמאפים. נפל בחלקי התענוג להיות נשואה ל ד”ר אורי מאיר-צ’יזיק , כותב הספר, וממש עכשו – טיפה אחרי הגשמים – זהו המועד המושלם לשלב את שתי הנאותינו הגדולות: צימרים וסעודות גורמה מלוקטות. שלושה צימרים ממוקמים היטב יאפשרו לזוגות, למשפחה או לקבוצת חברים לצאת לסיורי ליקוט מהטבע. אשתדל להעניק את התמונה הנוחה ביותר לליקוטים פשוטים ונגישים לכולם. אם הכתוב כאן לא מספיק, תמיד אפשר ללכת על אחד מסיורי הליקוט המאורגנים. אחרי סיור כזה מובטח שתראו אוכל מתחת לכל עץ רענן ביער. ביום שישי, ה-3/2/17, יוצא מועדון המטיילים של מפה לסיור ליקוט וסדנת בישול בגליל המערבי. הביקוש לסיור גבוה מאוד ומספר המקומות מוגבל. אנחנו ממליצים לכם להרשם עוד היום. לפרטים נוספים לחצו כאן . שמורת גמלא, tolomon המסלול המשפחתי רמת הגולן מכוסה סלעי בזלת שחורים, סלעים שהתקררו מהלבה הרותחת שעלתה מהרי הגעש המנקדים את הרמה. היום הרי הגעש כבויים ויבשים, כמו גבעות תמימות למראה הם מעלים בכל חורף עשבים ירוקים ויוצרים נוף מרחיב-לב. רבות מאבני הבזלת השחורות סותתו בידיים מיומנות לאורך אלפי שנות ההיסטוריה של הגולן, הורמו לקירות, מבנים ובתים ושוב קרסו מפוזרות אל הקרקע ממנה באו. קירות מסמנים מבנים של ישובים עתיקים לכל אורכה ורוחבה של הרמה. יישוב עתיק כזה, עם סיפור ידוע ומוכר, נמצא ונשמר באיזור גמלא, מעל אגם הכנרת. שמורת גמלא מספרת את הסיפור המרתק של הישוב ששכן כאן וגם את התהליך האופטימי של שיקום הנשרים בישראל. העופות הענקיים והמלכותיים הללו ניזונים ממכרסמים ונפגעים מאוד מהרעלים החקלאיים שפוגעים במכרסמים. פעילויות שונות בשמורת גמלא ומסביבה שומרות על הנשרים. במקום אפשר לראות הסברים ואף כלוב ענק ובו נשרים שמתרגלים לאיטם לשהות בטבע. סיפורים מרתקים על אנשים ונשרים, שמורת גמלא, eyalsh מעל הכלוב, על שביל ההליכה הנוח של השמורה, נובטים עכשו שלל צמחי-בר אכילים. בין הנבטים אפשר למצוא את הגדילן ואת השומר. בגודלו המירבי, הגדילן הוא קוץ גבוה עם תפרחת סגולה, אבל בתקופה הזו הוא מתחיל משני עלים רחבים בצבע ירוק בהיר, שמעליהם מתווספים בהדרגה עלים משוננים יותר. כל הנבטים, גם הצעירים וגם הבוגרים יותר, טובים למאכל. יש אף הטוענים כי אכילת גדילן מנקה את הכבד, אבל לא בטוח… יתכן שצריך קודם להיפטר מכל רכיבי התפריט שמפריעים לכבד להתנקות. עלי השומר מנוצים, דקים וירוקים. עלים של שומר דומים לעלים של הכלך, אלא שאת הכלך לא אוכלים ואת השומר כן. הדרך להבדיל ביניהם היא לשים לב לכך שעלי השומר עדינים ודקים יותר ובמיוחד – לשומר יש טעם חזק מאוד של אניס. מספיק להניח מעט על הלשון כדי לשים לב לטעמו האופייני של השומר ולזהות אותו. בשן בגולן, באדיבות המקום אחרי הטיול עמוס החוויות בשמורת גמלא אפשר לרדת מעט לכיוון הכנרת ולהיכנס ל בקתות של משפחת בשן ביישוב מעלה גמלא. נכנסים אל המשק המשפחתי על צלע ההר, נוסעים מעט פנימה ומוצאים את הבקתות המונחות בתוך החורש. ארבע בקתות העץ מתהדרות ביצירות נפחות ועץ מעשי ידי איל בשן. איל ובניו מגדלים תמרים מזן חיאני, הזן הנחשק ביותר אך הפחות מוכר. זן התמרים הזה נקטף כשהם לחים ונשמר בהקפאה, כך שהם נשארים טעימים לאורך כל השנה. נירה, אשתו של איל, היא מקור מצוין למידע על האיזור, על אטרקציות טובות להרכבים משפחתיים שונים ועל מסעדות באיזור. המטבחים בבקתות מאובזרים, שאלו את נירה על אזורים טובים לליקוט, כאלה שאינם מרוססים. גדילנים ושומרים אפשר ללקט, לקצוץ ולבשל במחבת עם בצל שהושחם, עם או בלי ירקות נוספים. מתחם טמפלרי בבית לחם הגלילית, נווה הגר לטייל בקבוצה בלב עמק יזרעאל, ב בית-לחם הגלילית שראשיתה ביישוב טמפלרי ומבני אבן מסותתים, שוכן מתחם נווה הגר . המתחם הכפרי מציע 7 יחידות בגדלים שונים, כולן נהנות מהמראה הטמפלרי האופייני מהעמק הנפרש סביב ומליבו הרחב של יוסף יגר. בחצר המשק הולכת ומתפתחת לה אימפריית חץ וקשת אליה מגיעים יורים מומחים ומתלמדים מכל רחבי הארץ. כל אדם בכל גיל מוזמן ומוזמנת להיכנס ולהתנסות בשיטה העתיקה של כיוון אל המטרה. מטרות קטנות וגדולות עומדות בחצר, ובפנים גם מכונה מיוחדת ללימוד יריה אל כדורים. עסק מורכב שמאמן היטב את מיומנויות הדיוק ותשומת הלב. נווה הגר קרובה למסעדות משובחות כמו בלה בבית שערים, שפר ו לימוזין ברמת ישי, אטרקציות כמו חנות התבלינים הענקית בשדות היישוב ובית הבד האורגני ריש לקיש בציפורי. גם בית לחם הגלילית עצמה שופעת משקים המפיקים שמן זית, המומלץ מביניהם הוא המשק של ערן גלילי – בית בד גלילי. שאלו את משפחת יגר עליו והם ישמחו להמליץ. כמה דורות ביחד, נווה הגר כולם יכולים להנות מהלינה בנווה הגר. ממשפחות רחבות, דרך הורים לילדים ועד זוגות צעירים כולם יכולים ליהנות מהחדרים המזמינים במקום. מרחק קפיצה קטנה מחצר המשק נמצאים יער אלוני אבא ונחל ציפורי, שניהם מסלולים המופיעים בספר “צמחי-בר למאכל” עם הצעות הגשה מפתות לצמחי הבר הטעימים. מדריך הליקוט מציע לחפש בעונה הזו את האספרגוס, או בשמו המדויק יותר – אספרג החורש, ואת החרחבינה המכחילה. נצרי האספרגוס עולים מן הצמח הקוצני, חליטה קצרה במים חמים ולאחר מכן הגשה עם קצת מיץ לימון ושמן הופכת אותם למעדן יוקרתי. החרחבינה גם היא קוץ העושה כעת את צעדיו הראשונים כנבט רך וירוק. עלי החרחבינה הפשוטים מתפרשים על הקרקע ובשלב הזה הם מתאימים ביותר לסלט. ברוחם של ספרי המתכונים – הצעת הגשה לחופשת ליקוט משפחתית רב-גילאית: רוכשים בשר באיטליז המומלץ של מסעדת לימוזין , יוצאים לליקוט צמחי בר ירוקים ואספרג החורש ביער אלוני אבא, מוצאים את מיני התבלין המתאימים ב חוות דרך התבלינים ומגיעים להכין ביחד ארוחה לכל המשפחה בחצר המתחם של נווה הגר. הצעת הגשה – שילוב תבלינים בתבשילים המלוקטים, חוות דרך התבלינים רומנטיקה זוגית בשטח הרי יהודה הולכים ומתמתנים ככל שהם מתקדמים לעבר השפלה. על מורדותיה הדרום-מזרחיים של שפלת יהודה, במקום בו ההרים כבר נראים כמו גבעות ירוקות נבנתה חוות הבודדים ” חוות אלה (צדק) “. החווה היא אחד המקומות היחידים בארץ בו גדלות עיזים בשיטות הומאניות ומתחשבות. הגידול מתאים לתנאים הנוקשים והקפדניים של תו האיכות “חי בריא”. העזים זוכות לצאת למרעה והדבר מורגש במוצרי החלב של החווה, אותם אפשר לרכוש ב חנות המקומית ביחד עם דבש, שמן זית וזיתים. יחידת אירוח בחווה, חוות אלה (צדק) גם אתם מוזמנים להכיר את המרעה המלבלב, יחידת אירוח אחת יש בחוות אלה והיא פותחת בפני אורחים מבחוץ את הדרך אל השדות הירוקים והטבע. היחידה מתאימה למשפחה, אבל אין ספק שהבידוד מתאים לחוויה זוגית פרטית ואינטימית. ארוחת הבוקר הכלולה במחיר האירוח עושה שימוש מושכל בחומרים המקומיים והיא פתיחה מצוינת ליום נינוח. אחריה כדאי לבקש סיור בחווה, זו דרך נפלאה להתוודע למקום ולשטח. המטבחון המאובזר ביחידת האירוח מאפשר הכנה של ארוחה מיוחדת שאי אפשר להכין בבית. העלים הירוקים שגדלים בכל מקום – חלמיות (חוביזה), כף אווז האשפות ועולש בר – מתאימים במיוחד לתבשילים טעימים. מי שמכינים תרד או מנגולד בבית כבר יודעים את התהליך – מזהיבים בצל על מחבת משומנת ולאחר מכן מוסיפים את העלים השטופים עם קצת מלח. צמח מעניין נוסף הוא הסרפד, את נבטיו טעים לחלוט לתה, להוסיף למרק ירקות או לקצוץ לאומלט. אם קוטפים את הסרפדים מתחתיתם הם אינם צורבים. לשלב גבינות עזים אורגניות, חוות אלה (צדק)

פרטים נוספים

לאתר בית העסק

חסרים פרטים? יש לנו טעות?

עדכן אותנו!

שונות


שונות מומלצים

1

בדיקת זמינות בקליק

מסעדה ומבשלת בירה גמלייה

(מול תחנת דלק ספיר, על כביש הערבה)
מומלץ מפה 7.6
בדיקת זמינות בקליק
בדיקת זמינות בקליק
שונות

כתבה


כתבה מומלצים

בדיקת זמינות בקליק
בדיקת זמינות בקליק
מומלץ מפה 6.9
בדיקת זמינות בקליק
מומלץ מפה 6.9
כתבה